03-04
18-03-2017: FC RDC VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

Op zaterdag 25 maart reisden de zaterdag vrouwen af naar Deventer voor de wedstrijd tegen FC RDC VR1. Thuis werd er met 4-1 gewonnen, maar FC RDC VR1 kreeg in die wedstrijd veel kansen om te scoren. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was vooraf al wel duidelijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal leken de Winterswijkers niet te durven voetballen. Geïntimideerd door het felle en fysieke spel van de vrouwen uit Deventer werd er bij balbezit nauwelijks iets gecreëerd en zo werd er heel veel op eigen helft gespeeld.

Sharon Groot Jebbink had het zwaar tegenover haar behendige tegenspeelster, maar slaagde er toch in haar vanaf het begin van de wedstrijd niet in haar spel te laten komen.

Keepster Daisy Vreman moest een aantal keer haar doel ver uitkomen om steekpasses te onderscheppen en ook de backspeelsters Sandra Wiggers en Sanne Aalbers liepen de longen uit het lijf om tegenaanvallen te keren.

FC Winterswijk speelde erg slordig bij balbezit. Uit angst voor een counter kwam vrijwel niemand echt los van haar man en was het vrijwel onmogelijk om tot echte aanvallen te komen. Dat het zwakke punt van de vrouwen uit Deventer toch juist in hun defensie ligt was vanuit de thuiswedstrijd al duidelijk. De keepster kan, door haar lengte, niet het volledige doel dichthouden. Dit realiseert de achterhoede van FC RDC VR1 zich echter ook, waardoor er met man en macht geprobeerd werd te voorkomen dat de vrouwen uit Winterswijk op doel konden schieten. En helaas met succes. Veel verder dan een paar schoten kwamen de Winterswijkers in de eerste helft niet.

Na opbeurende woorden in de rust startten de zaterdag vrouwen de tweede helft een stuk beter. En werd flink vooruit gevoetbald en veel meer lef getoond. Na 20 minuten spelen werd dit spel beloond. Een vrije trap van flinke afstand werd door Maaike Tetelepta ineens op doel geschoten en bleek onhoudbaar voor de keepster: 0-1.

Ondanks dat de zaterdag vrouwen juist nu extra scherp waren op een reactie van FC RDC VR1, hadden zij geen antwoord op het schepje dat er bovenop gedaan werd. Een duw in de rug bij een cornerbal werd door de scheidsrechter niet gezien (wat gezien zijn positie toch wel vreemd is) en de centrale middenveldster van FC RDC VR1 kon hierdoor vrij inkoppen.

Niet veel later was het opnieuw raak voor de vrouwen uit Deventer. Keepster Daisy Vreman wist een bal nog net voor de achterlijn weg te halen, maar waar het haar normaal gesproken prima lukt ballen weg te peren, belandde haar schot dit keer heel ongelukkig precies in de voeten van de tegenstander. De linkshalf van FC RDC bedacht zich geen moment en zag haar schot in het lege doel verdwijnen: 2-1.

FC Winterswijk zette nogmaals met alle macht aan. Er werd gestreden voor iedere bal en ook nog een aantal kansen gecreeërd. Wietske van Dijk, Anchell van Workum en Ilse Wiggers probeerden voorin nog iets te forceren, maar kwamen helaas niet tot grote kansen.

Het was wederom een cornerbal waaruit FC RDC VR1 het 3e doelpunt wist te scoren. Wat verwarring aan Winterswijkse zijde vanwege een blessure aan het hoofd bij een speelster van FC RDC gaf 1 van haar medespeelsters de kans om snoeihard uit te halen en de eindstand te bepalen op 3-1.

Op zaterdag 1 april spelen de zaterdag vrouwen uit in Oldenzaal tegen Quick '22 VR1.

Deel dit bericht