18-03
18-03-2017: FC Winterswijk JO9-9 - FC Eibergen JO9-5G
Afbeelding: JO9-9

Talentjes verslaan medekoploper!

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen medekoploper FC Eibergen JO9-5G op het programma. Na de winstpartij van vorige week en twee trainingen was er vertrouwen in een goede afloop bij de Talentjes.

Met Jim op doel in de 1e helft werd er scherp begonnen. De duels om de bal werden gewonnen en dit resulteerde binnen 2 minuten al in de eerste grote kans. Rens kreeg na wat klutsballen de bal voor zijn sterke linker en oog in oog met de keeper bleef hij koel: 1-0.
Niet veel later kreeg FC Winterswijk na een geblokt schot een corner. Lenn zette de bal perfect voor op Keano, die van dichtbij kon intikken: 2-0.
In de 8e minuut wist doelman Jim een bal te stoppen, maar hij moest wel een rebound weggeven die door FC Eibergen werd binnengewerkt: 2-1. Vier minuten voor rust kreeg Efraïm de bal mee richting doel. Bekeken schoof hij de bal in de hoek: 3-1. Kort daarna scoorde FC Eibergen echter weer de aansluitingstrefffer: 3-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft verving Lenn Jim onder de lat. Bij vlagen werd er prima gespeeld, maar FC Eibergen kreeg aanvankelijk de beste kansen. Gelukkig hadden de aanvallers van FC Eibergen het vizier niet op scherp, want veel ballen werden naast geschoten. En als de bal eens op doel was, stond Lenn op zijn post. In de 29e minuut was Lenn kansloos toen Guus een schot met zijn hoofd van richting veranderde: 3-3. Hierna rechtten de Talentjes de rug en al snel wist Jim te profiteren van de vrijheid die hem gegund werd: 4-3. Dankzij een prima doelpunt van Rens werd de marge in de 33e minuut weer 2: 5-3. in de resterende 7 minuten drong het fysiek sterkere FC Eibergen wel aan, maar met name Thom, Guus en Mats wisten veel aanvallen in de kiem te smoren. In de tegenaanvallen van FC Winterswijk werd er regelmatig uitstekend gecombineerd door Joshua, Keano, Jim, Efraïm en Rens, maar omdat er aan beide kanten niet meer werd gescoord bleef het 5-3.

Dat de wedstrijd veel kracht had gekost bleek wel uit de schafschoppenserie. De meeste ballen werden te slap of onzuiver geschoten. Alleen Mats, Rens en Lenn wisten het net te vinden.

Conclusie: net als vorige week een fantastische wedstrijd gespeeld, een genot om naar dit schouwspel te kijken. Ditmaal was het wel lastig om de Talentjes niet aan te moedigingen (dat hoort een scheidsrechter namelijk niet te doen!). Volgende week kan dat gelukkig wel weer, want dan staat de uitwedstrijd tegen AZSV JO9-9 op het programma, aftrap op Sportpark Villekamp is om 09:45 uur.

Deel dit bericht