22-03
11-03-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - Blauw Wit '66 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

Op zaterdag 11 maart ontving FC Winterswijk VR1 de nieuwe koploper: Blauw Wit '66 VR1.

Na eerder gewonnen te hebben van koploper FC Eibergen VR1 stond er ook deze zaterdag weer veel op het spel. Drie punten zouden het verschil zijn tussen aansluiten of afhaken bij de top 3 van de competitie.

In de heenwedstrijd werd er dik verloren op een drassig natuurgrasveld. Op het vertrouwde kunstgras startten de zaterdag vrouwen dit keer beduidend beter. Er werd veel druk gezet op de defensie van Blauw Wit en zowel via de flanken als door het centrum werden er aanvallen opgezet. De vrouwen uit Holten veranderden onderling regelmatig van positie om meer grip te kunnen krijgen op de wedstrijd.

Zodra ze in balbezit kwamen, werden ze echter direct ook gevaarlijk. Maar de Winterswijkse defensie, die al weken laat zien stevig te staan, stond er ook deze week weer.

Het spel golfde wat op en neer en als de Winterswijkers wat preciezer waren geweest in de eindpassing hadden er grotere kansen gecreeërd kunnen worden. Aan de andere kant van het veld bleken de voorzetten en corners voor veel gevaar te zorgen. Keepster Daisy Vreman moest een aantal keren haar doel uitkomen om ook de diepe steekpasses te onderscheppen.

Nog voor de rust kwamen de vrouwen uit Holten op voorsprong. Duur balverlies op het middenveld werd direct afgestraft: binnen een paar tellen was het de spits die de bal in haar voeten kreeg, wist te ontkomen onder de druk van haar tegenstander en de bal genadeloos het doel in schoot.

Ook in de tweede helft vochten de zaterdagvrouwen als leeuwinnen. Er werd in alle linies hard gewerkt wat er voor zorgde dat er veel op de helft van de tegenstander gevoetbald werd. Jolanda Smit was heel dicht bij de aansluitingstreffer. Na zichzelf goed vrijgespeeld te hebben, zag ze echter vervolgens haar schot uiteenspatten op de lat. Hoewel de zaterdagvrouwen meer verdienden, viel het doelpunt aan de andere kant. Opnieuw was het de behendige spits die zichzelf wist vrij te spelen en haar ploeg op een 0-2 voorsprong bracht.

In het restant van de wedstrijd bleven de zaterdag vrouwen alles geven tot in de laatste minuut, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Ondanks dit dure puntverlies was de stemming na afloop nog redelijk. Er is goed gevoetbald tegen een ploeg die grote kans maakt om aan het eind van het seizoen een feestje te vieren.

Deel dit bericht