23-04
18-04-2015: Bergentheim VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk vrouwen stunten tegen nummer 5 op de ranglijst

Ja, daar zijn we weer: eindelijk weer een wedstrijdverslag. Eerst een korte terugblik.

Zaterdag 4 april reisden de zaterdag vrouwen af naar Zelhem voor de wedstrijd tegen Zelos vrouwen 1. De ploeg uit Zelhem doet al vanaf het begin van de competitie mee in de top 5 en heeft lange tijd de lijst aangevoerd. In de eerste helft hielden de zaterdag vrouwen lang en goed stand door de snelle buitenspeelsters telkens te stoppen. Grote complimenten hierbij voor Maartje Grevers en B-speelster Karlijn Geessink, die als links- en rechtsback alles gaven. Vlak voor rust kreeg FC Winterswijk destijds de grootste kans van de wedstrijd toen Maaike Gerritsen een vrije trap net achter de laatste linie plofte, waar Wietske van Dijk de bal schitterend aannam. Helaas kon zij vervolgens net niet tot een schot komen, waardoor de ruststand alsnog 0-0 bleef.

In de tweede helft liet Winterswijk zich teveel verleiden de lange bal te spelen, waardoor er in de counter ruimte vrij kwam voor Zelos. In korte tijd liepen ze uit naar een 2-0 voorsprong en later wisten ze er zelfs een derde goal bij te prikken.

Ondanks het verlies kregen de zaterdagvrouwen door deze wedstrijd wel weer meer zelfvertrouwen en wisten ze elkaar weer beter te vinden. Op zaterdag 11 april wisten ze dan ein-de-lijk de lange reeks verlieswedstrijden te doorbreken. DETO VR1 kwam op bezoek op Sportpark Jaspers en werd met 1-0 naar huis gestuurd door de Winterswijkers. De wedstrijd waarin de zaterdag vrouwen 1000 kansen creëerden leek lange tijd op een gelijkspel uit te lopen. In de zoveelste aanval was het good-old Wilma Wiggers die met nog 10 minuten op de klok haar team eindelijk op voorsprong bracht. In haar rush naar de goal stuitte ze eerst nog op de keepster, maar in tweede instantie wist ze de bal toch nog kalm binnen te schieten. Complimenten voor Laureen Aalbers, die deze wedstrijd ontzettend goed speelde en voor veel paniek bij DETO wist te zorgen door goed te storen.

Afgelopen zaterdag reisden de speelsters en begeleiding dan ook met extra energie af naar Bergentheim. Een snelle ploeg met, zoals vaker, zeer gevaarlijke buitenspeelsters. Bij menig speelster stond de herinnering aan de afstandsschoten in de verre kruising nog helder op het netvlies. Thuis gingen de Winterswijkers voor de winterstop dan ook kansloos onderuit met 1-5. Deze keer verliep het echter anders. FC Winterswijk liet zich niet gek maken en met name Lesley te Kortschot speelde achterin uitstekend door aan beide kanten goed haar backspeelsters te ondersteunen. Ook keepster Daisy Vreman viel op door uitstekend keeperswerk. FC Winterswijk wist vanuit de counter gevaarlijk te worden en ondervond al snel dat de zwakke plek van Bergentheim met name achterin lag. Wietske van Dijk ging hier heel slim mee om door wat terug te zakken, zij verstopte zich haast voor haar directe tegenstander en creëerde zo veel ruimte. Even snel werd duidelijk hoe messcherp de aanvallen van de tegenstander verliepen. De middenvelders en verdedigsters van FC Winterswijk stonden dan ook vaak met man en macht te verdedigen. Gevaarlijk indraaiende cornerballen die maar net van de lijn gehaald konden worden (klasse Daisy, Marloes, Evelien & Jolanda!), afstandsschoten die uit de verre hoek geduwd moesten worden, de lat die redding bracht en individuele acties die nauwelijks te stoppen waren.. FC Winterswijk had het zwaar in de eerste helft.
Lichtpunten waren er echter ook genoeg. Soms met wat geluk, maar veel vaker door volledige inzet wisten de Winterswijkers toch de aanvallen te keren en met Wilma Wiggers, Laureen Aalbers en Wietske van Dijk in de voorhoede zelfs nog een ruim aantal kansen te creëren. Ook Marloes Roerdink wist een paar keer goed vrij te komen als rechtshalf. De grootste kans was dit keer voor Jolanda Smit. Vergelijkbaar met de vrije trap bij Zelos bediende Maaike Gerritsen dit keer Jolanda Smit vanuit een vrije trap. Opnieuw een schitterende aanname, maar ook dit keer kon het schot niet voldoende kracht meegegeven worden.
Hoe langer de goal voor de vrouwen uit Bergentheim uitbleef, des te meer groeide het besef aan Winterswijkse zijde dat het wel eens kon gaan stunten deze ochtend. In de rust stond het nog altijd 0-0 en waren er nauwelijks aanmerkingen op het spel van de zaterdagvrouwen. Kreten als “we staan goed” en “volhouden zo, die kansjes komen wel” vlogen de kleedkamer door ondersteund met complimenten. Met dubbele positiviteit startten de zaterdag vrouwen dan ook aan de tweede helft.

De resterende 45 minuten werd er redelijk gelijk gespeeld als in de eerste helft. Bergentheim bleef kansen creëren, maar kon niet meer zo gevaarlijk worden als daarvoor. Echt grote kansen waren er niet meer voor de Winterswijkers, die zich vooral concentreerden op het schoonhouden van hun doel. En met succes. Na 90 minuten spelen blies de scheidsrechter op zijn fluitje en barstten de zaterdag vrouwen in gejuich uit. Uit de reacties van beide ploegen werd duidelijk hoe deze uitslag beleefd werd. Voor de zaterdag vrouwen (die gezakt waren naar de 10e plaats) een overwinning en voor Gramsbergen (stevige middenmoter op de 5e plaats) een zure nederlaag.

De ontknoping van de competitie is voor de zaterdag vrouwen niet meer spannend. Klassebehoud is inmiddels binnen en een (periode)kampioenschap verre van haalbaar. De komende twee tegenstanders maken echter beiden nog kans op de titel in de 3e klasse D en zoals het er nu naar uitziet zal de competitie op de laatste speeldag beslist worden. De zaterdag vrouwen hopen te stunten tegen de nummers 1 en 2 en zullen er dan ook alles aan doen het hen lastig te maken. Zaterdag 25 april spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Zutphen vrouwen. Graag tot dan om 15:15 uur op sportpark Jaspers.

Deel dit bericht