22-10
18-10-2014: Achilles E. VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

Op zaterdagmiddag 18 oktober werd het restant (35 minuten) van de wedstrijd tegen Achilles E. gespeeld. Deze wedstrijd werd krap een maand eerder gestaakt in verband met onweer. Op dat moment stonden de zaterdagvrouwen met 1-5 voor en afgelopen zaterdag breidden ze deze voorsprong zelfs nog uit naar 1-7 door doelpunten van Maaike Gerritsen en Linda Grevers.

Voor de volledigheid hier nogmaals het verslag van de eerste 55 minuten met daaronder uiteraard de verslaglegging van de laatste 35 minuten.

20 september 2014:
Na twee nederlagen waren de zaterdagvrouwen gebrand om dit keer wel met 3 punten naar huis te gaan. In Enschede was CVV Achilles de tegenstander. Al in de eerste paar minuten werd duidelijk dat de vrouwen uit Winterswijk veel gretiger waren dan Achilles. Met name de achterhoede van de vrouwen uit Enschede stond wankel en het was dan ook wachten op een moment dat de Winterswijkse voorhoede hier van wist te profiteren. Al na 5 minuten was het Jolanda Smit die de score opende. Captain Anette Sloos besloot achterin eens flink op te ruimen en bracht met een lange dieptepass direct Jolanda in positie. De keepster kwam ver uit haar doel en zag vervolgens hoe Jolanda haar voorbij speelde en de bal haar doel in schoot. Deze goal gaf de ploeg van trainer Bert Klein Geltink zichtbaar energie. Er werd scherp gespeeld, zuinig omgegaan met balbezit en in alle linies wisten de speelsters elkaar goed te vinden. Achterin werd er op enkele momenten na op de juiste momenten opgeruimd, maar veel vaker werd er de voetballende oplossing gezocht. Ook keepster Daisy Vreman droeg haar steentje bij door goed mee te voetballen, op de juiste momenten uit te komen en rust te behouden in het spel van de Winterswijkers. Na 20 minuten spelen was het Marloes Roerdink die doel trof. Na een uitstekende rush langs de zijlijn trok zij op het juiste moment naar binnen om vervolgens op een voor haar zo kenmerkende manier de bal onhoudbaar in het dak van het doel te schieten.


FC Winterswijk kreeg zichtbaar steeds meer plezier in de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mooi uitgespeelde kansen waarbij FC Winterswijk het spel snel verplaatste over de breedte van het veld en op de juiste momenten de diepte zocht. Uit één van deze momenten viel dan ook het derde doelpunt. Marloes Roerdink bediende Jolanda Smit met een prima pass waarna laatstgenoemde de aanval bekroonde met een doelpunt. Hoewel de zaterdagvrouwen de overhand hadden bleek Achilles aan één kort moment van onoplettendheid voldoende te hebben om tot scoren te komen. Kort na de 0-3 was het de rechtshalf van Achilles die sneller bij de bal was dan haar tegenspeelster en vervolgens keepster Daisy Vreman kansloos liet. Het antwoord van FC Winterswijk op deze tegengoal liet gelukkig niet lang op zich wachten: op slag van rust maakten de zaterdag vrouwen er 1-4 van door opnieuw een doelpunt van Jolanda Smit. In hun poging haar tegen te houden op weg naar het doel liepen de verdedigsters van Achilles tegen elkaar op en was het Jolanda die er als lachende derde met de bal vandoor ging. De keepster kon het schot dat Jolanda vervolgens loste niet keren en zo werd 1-4 de ruststand.

Ondanks dat het in de kleedkamer rumoerig was door de opwinding van deze ruime voorsprong wist Bert zijn speelsters nog te bereiken met het advies scherp te blijven en een mogelijke snelle tegentreffer van Achilles te voorkomen. Als makke lammetjes volgden de zaterdag vrouwen in de tweede helft dit advies op en lieten zien toch wel scherp te kunnen starten na rust. Al na een paar minuten moest de keepster van Achilles opnieuw de bal uit het net vissen. Een lange pass van Daisy werd goed opgepikt door Jolanda. Zij zag het doel vrijwel leeg doordat de keepster wederom ver uitgekomen was en vervolgens was het Marloes Roerdink die de bal een laatste zetje gaf en zo haar tweede en de vijfde goal voor FC Winterswijk maakte. De laatste actie van de wedstrijd was opnieuw een aanval voor de zaterdagvrouwen. Wietske van Dijk werd de diepte in gestuurd, kapte haar man uit en legde de bal iets buiten het 16 meter gebied klaar voor de opgekomen Maaike Gerritsen. Haar schot kon helaas door de keepster tot een corner worden gedegradeerd. Tot een corner kwam het echter niet meer omdat de scheidsrechter de situatie op dat moment te gevaarlijk vond worden en besloot de wedstrijd te staken.


18 oktober 2014:
Met een 1-5 voorsprong voor een half uurtje afreizen naar Enschede staat niet bovenaan het lijstje met favoriete dingen om te doen op een mooie nazomerdag, maar voor de zaterdagvrouwen was dit toch echt wat er deze dag op het programma stond.

Zoals verwacht startte Achilles E. erg fel aan de wedstrijd. In een soort 3-4-3 systeem zette Achilles vanaf het begin alles op alles om vroeg te kunnen scoren. Voor de zaterdag vrouwen was het even zoeken naar de juiste formatie en kenmerkten de eerste minuten zich door vrij rommelig voetbal. FC Winterswijk wist zelf niet echt kansen te creëren en liep veel achter Achilles aan. Ook toen FC Winterswijk eenmaal de juiste mensen op de juiste plek had bleef het lastig voetballen. De voorstopper en middenveldster van Achilles lieten hun tegenspeelsters Wietske van Dijk en Maaike Gerritsen helemaal vrij wat er enerzijds voor zorgde dat de Winterswijkers in aanvallend opzicht veel ruimte kregen, maar er anderzijds ook in resulteerde dat Achilles, bij balverlies aan Winterswijkse zijde, direct met 2 man meer stond in de aanval.

De eerste en direct grote kans van de wedstrijd ontstond na ongeveer 10 minuten spelen voor FC Winterswijk. Daisy Vreman opende op rechtsbuiten Wilma Wiggers die opnieuw met een uitstekende kopbal Maaike Gerritsen vrij baan gaf richting goal. Laatstgenoemde zag de keepster ver van haar doellijn staan, probeerde de bal over haar heen te schieten maar zag haar schot hopeloos naast vliegen. Niet veel later kreeg ze een herkansing. Op de middellijn zag Anette Sloos Maaike Gerritsen volledig vrij staan en getuige de pass waarmee ze haar bediende begreep ze ook het handgebaar van Maaike. De keepster probeerde haar doel klein te maken door uit te komen, maar vergat hierbij de ruimte tussen haar benen klein te houden waardoor Maaike de bal tussen haar benen door de goal in kon schieten.

Door deze 6e tegentreffer en het langzaam verstrijken van de tijd werd de haast bij Achilles steeds beter zichtbaar. Regelmatig kregen ze in de counter alle tijd om steekpasses te geven maar keer op keer gaven ze deze te veel vaart mee waardoor de Winterswijkse defensie ze kon onderscheppen. Ook keepster Daisy Vreman wist een aantal keren goed uit te komen en hield zo haar doel schoon. Met nog 15 minuten te spelen werd Marit (speelster van de meisjes B) ingebracht. Ondanks dat dit de eerste keer was dat zij meespeelde met de senioren, wist Marit prima mee te voetballen. Marit, bedankt voor je inzet!

Hoewel Achilles ook in het laatste kwartier de overhand had waren het opnieuw de zwarthemden die met nog 5 minuten op de klok tot scoren wisten te komen. Na een uitstekende rush langs de lijn bediende opkomende linksback Maartje Grevers haar medespeelster en achternaamgenoot Linda Grevers met een prima pass. Linda kon niet anders dan direct schieten en deed dit zeer voortreffelijk. Met een strak schot in de verre hoek verschalkte zij de keepster en gaf zij Achilles E. de genadeklap. Achilles kon in de laatste minuut nog één keer gevaarlijk worden middels een schot vanaf de 16-meterlijn, maar daar was het keepster Daisy Vreman die haar beide handen om de bal wist te klemmen.

Na deze actie floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kunnen de zaterdagvrouwen dan toch eindelijk die eerste 3 punten in hun zak steken. Met deze punten en een flink aantal goals voor het doelsaldo stijgen de zaterdagvrouwen van plek nummer 10 naar nummer 8 op de ranglijst. In 35 minuten constant onder druk staan geen tegengoals incasseren en ook nog zelf twee keer scoren bleek voor trainer Bert Klein Geltink reden genoeg om zijn speelsters te trakteren op ijs dus de middag werd afgesloten bij onze Italiaanse vrienden in Winterswijk.

Deel dit bericht