18-10
18-10-2015: Concordia Wehl 1 - FC Winterswijk zon. 1
Afbeelding: IMG_3085

FC Winterswijk en Concoradia Wehl delen punten in kansrijke wedstrijd.

In een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, hebben Concordia Wehl en FC Winterswijk de punten gedeeld. FC Winterswijk begon matig aan de wedstrijd en kreeg direct de deksel op de neus. In de zevende minuut opende Concordia de score. Een harde schuiver van linksbuiten Van Assen liet Niels Janssen kansloos, 0-1. Het leek alsof FC Winterswijk toen wakker schrok, want nog geen 10 minuten later was het alweer gelijk. Daniël te Winkel gaf de bal hard en laag voor en daardoor kon Siebe te Winkel afdrukken en zo de 1-1 op het bord zetten.

Daarna volgden over en weer kansen, maar de grootste kansen waren voor FC Winterswijk. Concordia schoot de bal keihard in het zijnet, na een goede voorzet van de linkerkant. Voor FC Winterswijk kreeg aanvoerder Mike Leuijerink na een fraaie cross-pass van Kay Redeker en goed verlengen van Siebe te Winkel, tot twee keer toe een goede schietkans. De eerste werd geblockt door een verdediger en het tweede schot werd goed gepareerd door de Wehlse doelverdediger.

Na rust kwam het eerste gevaar van FC Winterswijk via de ingevallen Ilhan Nalovic. Hij kopte in de 49ste minuut voorlangs, na een goede voorzet van Ralph van der Burg vanaf de rechterkant. Concordia stelde daar een handvol kleine kansen tegenover. Vervolgens duurde het tot de 82ste minuut voor er weer een grote kans te noteren viel. Het was opnieuw Nalovic die het gevaar stichtte. Met een mooie individuele actie snelde de rechtsbuiten van FC Winterswijk langs twee verdedigers en drukte af, waarna de keeper van Concordia de bal goed stopte. Vervolgens voerde Concordia de druk op het doel van Janssen op en via de rechterkant volgden een aantal gevaarlijke voorzetten die weg werden gehaald door Janssen. De gevaarlijkste voorzet kwam op het hoofd van een aanvaller van Concordia, maar deze knikte de bal op het achterhoofd van Kay Redeker, waardoor het gevaar geweken was.

In de absolute blessuretijd kreeg FC Winterswijk de beste kansen van de wedstrijd. Na een goede voorzet van de linkerflank, kopte Leuijerink de bal vanaf de vijf meter op de keeper. De rebound redde de keeper knap. De daarop volgende corner werd niet goed weggewerkt en Joost Mulder kopte de bal richting Maarten Seesink. Seesink bedacht zich geen moment en maakte een fantastische omhaal, die via de vingertoppen van de keeper tegen de touwen sloeg. Helaas had de scheidsrechter toen al gefloten voor een vermeende duwfout van Mulder. Vrijwel direct daarna floot arbiter Bleekman voor de laatste keer en was de puntendeling een feit.

Klik hier voor de foto's

Opstelling FC Winterswijk;
Niels Janssen; Kay Redeker, Joost Mulder, Maarten Seesink, Justin de Zwart; Ralph van der Burg, Siebe te Winkel, Mike Leuijerink; Dimitri Dekker (Ilhan Nalovic), Lenn Redeker en Daniël te Winkel.

Deel dit bericht