18-11
18-11-2017: FC Winterswijk JO9-3 - RKZVC JO9-1G
Afbeelding: JO9-3

Nadat vorige week ruim werd verloren van het Sterke Neede JO9-1 (11-5) kwam vandaag RKZVC op bezoek.
In de bekerpoule had de ploeg uit Zieuwent ook al op Sportpark Jaspers gespeeld, destijds was de uitslag 6-8.
Vandaag dus kans op revanche ....

Het begin was voor RKZVC, dat in de eerste paar minuten al een aantal grote kansen kreeg. Gelukkig stond het vizier (nog) niet scherp en hield keeper Guus er een paar ballen prima uit. In de 6e minuut was Guus echter toch kansloos: 0-1. Kort daarna wilde een verdediger van RKZVC de bal wegschieten in een duel, en bij toeval viel deze bal zomaar binnen tussen de benen van Guus door. De Talentjes waren wakkergeschud door deze tegentreffers en begonnen verzorgder te voetballen. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Na een prachtige boogpass van Rens schoot Mats met zijn linker (ook al met een boogje) de bal in de verre hoek: 1-2. Er werd bij vlagen prima gecombineerd en geknokt voor iedere bal. Na de korte tactische onderbreking vergrootte RKZVC de marge weer door een strak schot in de lange hoek: 1-3. Maar opnieuw kwam FC Winterswijk terug doordat Lenn tot 3x toe de bal in de kluts meekreeg en de keeper in de rebound passeerde: 2-3 bij rust.

In de tweede helft kreeg Efraïm het groene keepersshirt aan. De grote supportersschare hoopte op een sterke tweede helft, aangezien er dan over het algemeen wat beter gespeeld wordt dan de eerste. Zij kwamen echter bedrogen uit! Al snel werd het 2-4, en uit een corner ook 2-5. Helaas leek het alsof de mannen van FC Winterswijk het koppie lieten hangen, want de duels werden steeds vaker verloren en voetballend kwamen de Talentjes er niet meer aan te pas. Het fysiek veel sterkere RKZVC was de baas op het veld en liep gestaag verder uit naar uiteindelijk een 2-9 eindstand.

Een zeer terechte nederlaag tegen een sterke ploeg.

Gelukkig ging het bij de strafschoppen wel naar behoren: Guus, Lenn, Rens, Jim en Mats schoten hun strafschop binnen. Vervolgens misten Keano (naast), Thom en Efraïm (beide gestopt) helaas hun penalty. Efraïm zag 2 Zieuwentse pingels naast gaan en hield er 2 prima uit! Goed gedaan Eef!

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Longa '30 JO9-3G op bezoek. Aanvang 10:45 uur.

 

Deel dit bericht