22-03
19-03-2016: FC Winterswijk VR1 (zat) - FC RDC VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Zaterdag vrouwen gaan in laatste kwartier toch nog onderuit tegen concurrent FC RDC. Ondanks doelpunten van Fleur Grevers (2x) en Sanne Aalbers (1x) verloren de zaterdag vrouwen met 3-4.

Nu het einde van de competitie in zicht komt, stond er een reeks belangrijke wedstrijden aan te komen voor de zaterdag vrouwen. Deze reeks begon met de wedstrijd tegen FC RDC dat met een wedstrijd meer, evenveel punten had als de zaterdag vrouwen. In de aanloop naar deze wedstrijd vielen er door blessures en ziektes een flink aantal speelsters af waardoor de zaterdagvrouwen wederom een beroep moesten doen op het B-meiden, 25+ en het zondag team. Om te beginnen: Anchell, Anette, Jessy, Juliët, Laureen en Sibel: ontzettend bedankt voor het meedoen!

FC Winterswijk begon goed aan de wedstrijd. Trainer Theo van der Zwet had enkele weken eerder gekeken bij een wedstrijd van de vrouwen uit Deventer en waarschuwde zijn ploeg vooraf voor doorschuivende verdedigsters. Hoewel FC RDC niet speelde zoals verwacht kreeg Winterswijk snel grip op de wedstrijd. De eerste 20 minuten speelden de zaterdag vrouwen redelijk goed. Er werd af en toe wat slordig balverlies geleden, maar ook een aantal goede aanvallen opgezet. Verdedigend stond Winterswijk goed en had het telkens een antwoord op haar fysieke en snelle tegenspeelsters. In de heenwedstrijd wisselde de defensie van Deventer regelmatig onderling van positie om de Winterswijkers te stoppen en bleek de keepster het zwakke punt. In deze wedstrijd was dit niet veel anders: de mid-mid werd naar achter gehaald en later toch weer doorgeschoven in de hoop Fleur Grevers, Wietske van Dijk en Sibel den Hartog van scoren te weerhouden. Het openingsdoelpunt voor de Winterswijkers viel doordat de keepster zich liet verrassen door een afstandsschot van Fleur Grevers en de bal wat ongelukkig uit haar handen liet glippen. Na dit doelpunt gingen de zaterdag vrouwen steeds beter spelen. Ruim 10 minuten later was het Sanne Aalbers die nog geloofde in een verdwaald schot op doel van Maaike Gerritsen. Sneller dan haar tegenstanders wist ze de keepster te verrassen en de score uit te breiden naar een 2-0 voorsprong. Ondanks wat schoten op doel en nog wat kansen zou deze stand tevens de ruststand worden.

In de tweede helft liet FC Winterswijk de wedstrijd langzaam uit haar handen glippen. Dit keer deed FC RDC wel wat ze in eerdere wedstrijden ook deden. De centrale verdedigster schoof door waardoor rechtsbuiten Wietske van Dijk en rechtshalf Maaike Gerritsen vaak en ver terug moesten zakken. Het middenveld liet zich aanvallend niet langer nadrukkelijk genoeg melden en werd mede hierdoor vaak overgeslagen. Voor de Winterswijkse aanvallers werd hierdoor de afstand naar het doel te groot waardoor ze er nauwelijks nog uitkwamen. Met nog 10 minuten te spelen brak de Winterswijkse defensie die lange tijd stand had gehouden. Vanuit een cornerbal viel de 2-1 en niet veel later ook de 2-2. De zaterdagvrouwen lieten zich meeslepen in de haast van FC RDC en speelden steeds slordiger. Tot overmaat van ramp viel niet veel later ook de 2-3 vanuit wederom een cornerbal. De tijd begon te dringen en zoals zo vaak was het Fleur Grevers die haar ploeg toch nog terugbracht in de wedstrijd. Middels een korte actie speelde ze zichzelf vrij en schoot hard binnen. Gehaast pakte Winterswijk de bal op omdat in deze fase van de competitie alleen winst nog telt. In een poging nog een 4e doelpunt te maken werd er op het middenveld slordig balverlies geleden. FC RDC maakte hier dankbaar gebruik van, schoof met 5 aanvallers vooruit en liet de Winterswijkse defensie en keepster kansloos: 3-4. Kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en drong bij FC Winterswijk langzaam het besef binnen dat hiermee de kans op aansluiting bij de nummer 1 volledig uit zicht is.

Een flinke domper voor de zaterdag vrouwen die de sinds de winterstop vaak goed spelen maar, door na te laten een 3e doelpunt te maken, tegenstanders telkens nog hoop geeft en hierdoor deze zaterdag flink in de problemen kwam.

Deel dit bericht