21-03
19-03-2022 FC Winterswijk Za 7 - Zzc 8
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

De black and gold van ‘t seuvnde wilden revanche. De gasten waren ons in de thuiswedstrijd de baas in de counter. Hierdoor werd er daar 4-2 verloren. Dat ondanks dat de mannen van Johnny weer eens veruit de meeste kansen creëerde. Dat mocht vandaag niet weer gebeuren. Er moest gewonnen worden om uitzicht te houden op een eventuele platte wagen en gewoon eerherstel.

Qua kansen zagen we in de eerste minuten het zelfde beeld als het vorige treffen. Een handje vol kansen namens de zwart gouden werden nog niet omgezet in doelpunten. De gasten kwamen er een 3 tal keren gevaarlijk uit via de counter, maar wisten hier ook geen doelpunten uit te scoren. Dit was het beeld in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Op dat moment bedacht Arjen “skip” iets geniaals. Hij was er achter dat hij niet de juiste man voor deze taak was. Dus bedacht hij zich dat hij een blessure moest faken. Hierdoor werd hij er af gehaald en kwam Marcel erin. Een gouden zet bleek gemaakt te zijn. Kort na het wissel moment werd Edward weg gestuurd de diepte in. Tijdens deze actie verzuimde hij, in eerste instantie, te scoren (of de vogelvrije Edwin “Wally” een intikker op een presenteerblaadje te geven) maar de rebound wist hij wel keurig af te ronden voor de 1-0. Dit leek een startsein voor de mannen om elke kans om te zetten in een doelpunt.

Nog geen minuut later wist Edward voor de 2e keer het net te vinden. En in de resterende minuten van de eerste helft werd “Wally” ook nog twee keer aan het werk gezet. Hij wist daar uiteraard wel raad mee een tekende voor de 3 en de 4-0. In de rust werd nog verwacht dat de gasten zich zouden proberen terug te knokken in de wedstrijd. Echter bleek al snel dat, mocht er nog iets van een sprankje hoop zijn geweest bij de tegenstander, dit vakkundig de kop ingedrukt werd.

Binnen 4 minuten wist t seuvnde 2 keer te scoren. “Wally” kreeg een specht verwerkte bal van de verdediging voor zijn voeten, om hem vervolgens makkelijk binnen te tikken. En Ken werd weggestoken uit de rug van de verdediging en tekende voor de 6-0. Dit bleek ook een keerpunt te zijn voor de verdediging. De 3 opvolgende doelpunten (allen van Edward) waren allen doelpunten waarbij Edward scherp was en de verdediging duidelijk niet. Bij een 9-0 stand vond de doelman van de gasten het wel welletjes en liet zich wisselen. De nieuwe keeper had toch een beter saldo na het laatste fluitsignaal. Hij hoefde nog maar twee keer te vissen. Een knappe kopbal van Julian bleek hem te machtig voor 10-0 en in de laatste seconden kon hij een inzet van Ken niet keren voor 11-0. 

Al met al hebben de mannen van Johnny zich uitstekend gerevancheerd na het debacle in Zelhem en konden we met een goed gevoel de kantine betreden. Al was dat bij een nederlaag uiteraard ook wel gebeurt.

Deel dit bericht