23-04
19-04-2015: FC Winterswijk 7 (zon) - Varsseveld 6
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Doelman Bart laat jongensdroom debutant JP uitkomen

Het mooie weer in Nederland is weer begonnen en zoals altijd betekent het dat het einde van de de competitie dan in zicht is. Helaas. De KNVB geeft mooi-weer-voetballers, en daarvan zitten er na deze week steeds meer bij FCW 7, nauwelijks kans om tot grootse prestaties te komen. Deze zondag deed zich zo'n zeldzame kans wel voor, maar FC Winterswijk 7 leek daarvan niet doordrongen. De 3-2 winst was namelijk vooral een verdienste van doelman Bart, al moeten we zonder Bart tekort te doen, de voorhoede van Varsseveld ook bedanken...

Het mooie weer deed ook veel publiek besluiten om af te reizen naar veld 1 van sportpark Jaspers. Maar niet alleen het mooie weer was de oorzaak van de drukte rondom het veld. Buiten het altijd sprankelende spel van FCW 7, kwam het publiek natuurlijk vooral massaal voor de nieuwe aankoop JP Dekker. Slechts een training had hij achter de rug, maar in dat uurtje overtuigde hij trainer/coach/leider dermate, dat een basisplaats voor Dekker was weggelegd. Het enige dat hem nog een basisplaats kon beletten was om geheel toepasselijk in Molukse stijl te laat te komen. Zelfs dit gebeurde niet, waarmee hij vriend en vijand verbaasde en al ruim voor de klok van half negen zeker was van een plaats bij de eerste elf. En dat terwijl hij hier tot donderdag als supporter van dit elftal alleen maar van mocht dromen.

De rest van het team leek er niet van onder de indruk. Het zorgde binnen de lijnen niet voor het extra vertrouwen dat het team juist wel kan gebruiken. Het spel was slordig, de tegenstander mocht doen en laten wat ie wilde. Gelukkig kregen ze nauwelijks kansen in het eerste half uur. FC Winterswijk was daarentegen wel wat dreigender en kwam zelfs op 1-0 via Marc T, die een gekeerde inzet van, jawel, debutant Dekker tot doelpunt promoveerde in de rebound: 1-0. Doordat Bart een prachtige redding in huis had en de 1-1 voorkwam, bleef FC Winterswijk aan de leiding. Sterker nog; de marge werd voor rust verdubbeld tot 2-0. Waar bij de 1-0 de inzet van Dekker nog onvoldoende bleek, was dat even later stukken beter. Van afstand wist hij zijn eerst treffer in dienst van FCW 7 te maken. Een jongensdroom is uitgekomen, geschiedenis is
geschreven. Nu alleen nog even winnen..

In de tweede helft kreeg tegenstander Varsseveld kans op kans, met name in de slotfase. De stand was toen inmiddels 3-2. Remke zette FCW 7 op een marge van 2 nadat Varsseveld de aansluitingstreffer maakte, maar kon hier niet lang van genieten toen Varsseveld opnieuw terugkwam. Met hangen en wurgen en een aantal puike reddingen van Bart werd het eindsignaal gehaald. Drie punten waren binnen, maar men moet niet verrast zijn als agent Te Kronnie binnenkort op onderzoek wordt gestuurd om de gestolen punten van Varsseveld op te sporen.

Op 3 mei staat het laatste thuisduel op het programma tegen SC Meddo, tussendoor wordt nog gespeeld in Lichtenvoorde tegen Longa '30. De laatste kans om nogmaals invloed uit te oefenen op de titelstrijd, al is het de vraag in hoeverre er nog twijfels zijn over welk team met de titel aan de haal gaat.

Deel dit bericht