20-09
19-09-2015: FC Winterswijk D3D - Vios B. D1
Afbeelding: D3D seizoen 2015-2016

FC Winterswijk D3 nu al in bloedvorm

Nadat de eerste beker-ronde redelijk makkelijk is overleefd, blijft de D3 ook in de competitie nog ongeslagen. Met 15 doelpunten voor en maar 3 tegen kunnen we spreken van een vliegende start.

Vorige week moesten we uit tegen de D2 van Varsseveld (2-8).
In de beker hebben we al geprobeerd om zo snel mogelijk de bal te veroveren van de tegenstander en van daaruit te voetballen. Dus bij balbezit tegenstander druk zetten en als je zelf de bal hebt proberen via goed samenspel zo snel mogelijk voor de goal te komen. Ook deze wedstrijd ging dit alweer beter dan in de bekerwedstrijden.
Doelpuntenmakers: Cas 3x, Maarten 3x, Sem de V 1x, Noah 1x.

Vandaag was de tegenstander Vios Beltrum D1.
45 minuten lang hebben we gevoetbald zoals we het graag zien, volledige druk op de helft van de tegenstander, man op man duels eerlijk maar hard aangaan en als je de bal hebt simpel voetballen. De eerste helft waren de jongens messcherp er werd er voor iedere meter gevochten en……………. gewonnen. Vios B werd op alle fronten afgetroefd, terwijl Vios geen slechte ploeg had, maar wij gewoon veel scherper waren.

Onze verdediging met als centrumblok Bram en Mathijs H laten al weken zien hoe je verdedigen moet, goede duels worden afgewisseld met heerlijk inschuivend voetbal en onze backs Mathijs A, Jonathan, Tom en Floris laten zien wat je als back moet doen…..duels WINNEN en simpel voetballen!
En wie zei ook alweer dat dat juist het allermoeilijkste is (J.C.)
En achter deze verdediging staat keeper Mark die de duels niet schuwt en messcherp staat te coachen en te keepen (vorige week 3 top-reddingen).

Het middenveld, bestaande uit aanvoerder Noah, mid-mid Maurice, Sem de V hebben allen een heerlijke baltechniek en kunnen in de kleine ruimte de juiste opening vinden. En hiervan kunnen onze spitsen enorm van profiteren. Want veel steekballen wordt door onze voorhoede prachtig afgemaakt.

Er is niets mooiers als je een voorhoede hebt met spelers die allemaal kunnen scoren, maar elkaar ook de bal gunnen. Zo zijn al vele goals gevallen door elkaar vrij te spelen voor de goal. Met Cas, Max en Jeroen hebben we 3 supersnelle jongens die altijd een gevaar zijn voor de verdediging en met Maarten en Sem W hebben we spitsen die voetbaltechnisch enorm sterk zijn. Juist door deze prachtige mix hebben we een heerlijk team en het mooiste is dat we vanaf volgende week Milan erbij krijgen die tactisch en technisch ook zeer sterk is.

Einduitslag FC Winterswijk D3  - Vios B. D1: 7-1
Doelpuntenmakers: Bram 2x, Maurice 1x, Cas 1x, Sem W 3x

Deel dit bericht