21-09
19-09-2015: FC Winterswijk E7 - FC Eibergen E7G
Afbeelding: E7 seizoen 2015-2016

Het was gisterenmorgen weer fijn langs de lijn op ons mooie sportcomplex Jaspers. De mannetjes van E7 maakten er een heuse galavoorstelling van. Aanval op aanval volgde. De ene nog mooier dan de andere. En met goed samenspel ook. Genieten, dat was het! Voor diegenen die er niet bij waren, jullie hebben echt wat gemist!

Niet lang na het eerste fluitsignaal kwam het scorebord al in beweging. Het was Twan die met een vlammend schot zorgde voor de 1-0. Al snel volgde aanvoerder Vigo zijn voorbeeld op: 2-0. Dat kan natuurlijk niet, zal Twan gedacht hebben. En met een mooie schuiver liet hij de sluitpost van FC Eibergen weer vissen: 3-0. Vervolgens was het Rick die van zich liet horen. Zijn spetter spatte uiteen op de paal. Gelukkig was het Sybren die alert reageerde: 4-0. Onze blauw gestreepte gasten kwamen er niet aan te pas. Ze werden vakkundig een kopje kleiner gemaakt. Zoals gezegd met prima voetbal. Halverwege de eerste helft kwam de “doelpuntenstrijd” tussen Twan en Vigo weer in evenwicht. Na een prachtige passeerbeweging maakte ook Vigo zijn tweede: 5-0. Heel goed natuurlijk. Alhoewel jongens, het gaat er niet om WIE er scoort, het gaat er om DAT er gescoord wordt! Vijf minuutjes voor de rust werd Take onder het gras geschoffeld. En hoewel een ongeschreven wet zegt dat dezelfde speler dan de toegekende vrije schop niet mag nemen, was het toch Take die de bal opeiste. Onzin, zal hij gedacht hebben. En van een metertje of twintig poeierde hij de bal dan ook strak in het kruis: 6-0. Schitterend! Bijna gelijk met het rustsignaal maakte FC Eibergen dan eindelijk ook een doelpunt. Ze waren er al een enkele keer dichtbij geweest, maar telkens stond daar de uitstekend keepende Renzo. Nu was hij echter kansloos: 6-1.

Na de rust een zelfde beeld. De mannetjes van E7 gingen vrolijk verder. Het was eenrichtingsverkeer. Eigenlijk best sneu voor onze gasten. De jongens/meiden deed wel hun stinkende best hoor, maar de mannetjes van E7 waren gewoon veel sterker. Rick kreeg het op zijn heupen. In de eerste helft had hij nog pech, nu maakte hij in korte tijd de 7-1 en de 8-1. Gevolgd door een vuurpijl van Jazeah: 9-1. Het dappere keepertje heeft de bal alleen maar horen fluiten. Zo hard was dat schot. En ik kan mij vergissen, maar volgens mij schroeit het net nu nog na. De 10-1 was weer voor Rick. Hij liep slim tussen de vijandelijke linies en prikte beheerst binnen. Nou ik weer, zal Jazeah gedacht hebben. Met een bekeken balletje zorgde hij voor de 11-1. Daarna volgde het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Gemaakt door………. eerlijk is eerlijk: de spits van onze gasten! Met een perfecte lob liet hij Renzo kansloos: 11-2. Het slotakkoord was toch voor de mannetjes van E7. Het was Twan die het dozijn vol maakte: 12-2.

Applaus jongens! Heel goed gespeeld. Ook Sem en Thomas wil ik noemen. Ze hebben gewerkt als paarden. Mooi om te zien! Volgende week weer drie punten?

OPeee

Deel dit bericht