22-10
19-10-2014: SDOUC 5 - FC Winterswijk 7 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Geen winst FC Winterswijk 7 na late tegentreffer
FC Winterswijk 7 heeft zich het kaas van het brood laten eten in Ulft. Tegen het geel-(en vooral)rode SDOUC liet het een vrijwel zeker overwinning glippen in de slotminuut: 2-2. Met name de manier waarop de tegenstander deze prachtige zondagmorgen wist te scoren, was zuur.

Het begin van de wedstrijd was niet goed. Over en weer was er veel balverlies en in het veld mag er gerust worden gesproken van een chaotische zooi. Ook de laagstaande zon hielp niet mee voor beide ploegen. Na afloop was iedereen dolblij met de laatste zonnestralen van het jaar, maar tijdens de wedstrijd zorgde het voor lastige situaties en… een doelpunt. De spits van SDOUC zag dat Laurens enkele meters voor zijn doel stond en haalde uit. Een strakke bal vloog precies in de hoek binnen, waarbij de zon ook zijn werk deed: 1-0. FC Winterswijk had toen al een aantal kansen gemist, maar de Ulftse doelman wist zijn ploeg te behoeden voor tegengoals. Voor rust moest de doelman toch vissen na een kopbal van Mark Jansen. Met een 1-1 tussenstand, waarbij FC Winterswijk het verzuimde af te maken, werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust waren er de nodige wisselingen aan beide kanten. Het spel was voor rust al niet best, maar de tweede helft was nog minder. Waar het publiek vorige week de grote winnaar was, zal het zich deze keer hebben afgevraagd waarom ze in vredesnaam de wekker hebben gezet voor dit zooitje ongeregeld. Toch kreeg het publiek dat was meegereisd wat ze graag wilden; de voorsprong voor de gasten uit Winterswijk. Toebes wist een kans net goed genoeg te raken, de op de doellijn opgestelde verdediger maakte aan alle twijfel een eind door de bal te raken en het net te laten trillen: 1-2 met nog tien minuten te spelen. FC Winterswijk had het duel onder controle, gaf geen kans meer weg, maar keek uiteindelijk wel tegen een 2-2 eindstand aan. Een als voorzet bedoelde bal belandde tot ieders verbazing in het Winterswijkse doel. Een laatste offensief bracht geen goal tot eindresultaat, maar wel een rode kaart voor de thuisploeg. Natrappen kostte de tegenstander rood, hij kan dus voorlopig uitslapen.

Dat geldt niet voor FC Winterswijk 7. De komende weken staan er interessante duels op het programma. Met slechts vier punten achterstand op de koploper is het de komende weken de bedoeling punten te verzamelen en bovenin mee te draaien. Of dat lukt? Kom kijken en je weet het.

Deel dit bericht