21-11
19-11-2016: AZSV VR2 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

Na de flinke nederlaag tegen Blauw Wit ´66 VR1 namen de zaterdag vrouwen het op zaterdag 12 november in Aalten op tegen AZSV VR2.

FC Winterswijk begon, ondanks dat de warming up op plek plaatsvond die dichter in de buurt komt van een zandbak dan een grasveld, redelijk goed aan de wedstrijd. Er werd regelmatig op de helft van de tegenstander gespeeld en er werden langzaam kansen gecreëerd. Sibel den Hartog, Anchell van Workum en Jessy Buunk vormden de voorhoede en wisten, ondersteund door Heleen Floors, Maaike Tetelepta en Laureen Aalbers een aantal keer door de Aaltense defensie heen te breken. Veel verder dan afstandsschoten op doel kwamen de Winterswijkers echter niet en wisten het hiermee de doelvrouw niet moeilijk genoeg te maken.

FC Winterswijk had het wederom lastig met het natuurgras en moest wederom hard werken tegen de fysieke kracht van de speelsters van AZSV VR2. Na ruim een kwartier voetballen was het de net ingebrachte rechtsbuiten van AZSV die snel de diepte ingestuurd werd. De Winterswijkse defensie en ook invalkeepster Maxime Klein Langenhorst hadden hier helaas geen antwoord op waardoor de zwarthemden tegen een 1-0 achterstand aankeken. Een domper die niet veel later nog groter werd toen AZSV opnieuw wist te scoren. Hoewel zowel de defensie, gevormd door Sanne Aalbers, Emma Kraan, Sharon Groot Jebbink en Ilse Wiggers, als keepster Maxime Klein Langenhorst goed voetbalden waren twee korte momenten van onoplettendheid genoeg voor de snelle buitenspeelsters van AZSV om tot scoren te komen.

Deze 2-0 achterstand werd tevens de ruststand. In de rust verruilde Maxime haar keepershirt om als verdedigster te gaan spelen. Daisy Vreman nam weer plaats onder de lat en Ilse Wiggers kon hierdoor naar voren doorschuiven om als rechtsbuiten meer druk naar voren te zetten. In de tweede helft speelden de Winterswijkers vrijwel de gehele tijd op de helft van AZSV, maar ook in de tweede helft wist het niet te scoren. Een bal die nog net van de lijn gehaald werd, afstandsschoten, korte combinaties en soloacties brachten allemaal niet waar de Winterswijkers zo hard voor werkten. In het laatste kwartier wist de kleine en zeer behendige spits van AZSV er nog uit te komen en haar ploeg naar de 3-0 overwinning te schieten. Wederom zeer duur puntverlies voor de zaterdagvrouwen die hiermee de gecreëerde voorsprong op enkele tegenstanders weer zien verdwijnen.

Het vrije weekend komt daarom misschien wel even op het juiste moment. Op zaterdag 26 november spelen de zaterdag vrouwen thuis tegen CVV Achilles VR1. Dit zal het moment zijn waarop de Winterswijkers zich moeten herpakken om aansluiting bij de top te houden dus alle support is welkom!

Deel dit bericht