22-02
20-02-2016: AZSV VR2 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Zaterdag vrouwen winnen overtuigend met 1-8 van AZSV VR2. Op een druilerige zaterdagmiddag werd er maar liefst 8 keer gescoord tegen de vrouwen uit Aalten door Jolanda Smit (4x), Fleur Grevers (3x) en Maaike Gerritsen (1x).

‘Waarom zitten we ook niet gewoon op volleybal of zaalvoetbal?’ vroegen veel speelsters van FC Winterswijk vrouwen zaterdag zich af toen ze de koude kleedkamer bij AZSV binnen kwamen lopen. Ongetwijfeld bleef deze vraag door het hoofd spoken tijdens de warming up op het drassige inloop “veld”. Zodra de wedstrijd begon stonden alle koppies echter weer op scherp en zoals vaker zocht Winterswijk direct de aanval. Dit verliep bij vlagen erg goed. Ondanks het zware en natte veld werd er goed gecombineerd en werd zichtbaar duidelijk dat de zaterdag vrouwen steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Jolanda Smit. Na een schitterende steekpass van Fleur Grevers kwam zij vrij te staan voor de keepster en schoof vervolgens beheerst de bal het doel in.

Hoewel Winterswijk de overhand had kwam ook AZSV tot een aantal kansen. Met name de snelle rechtsbuiten zorgde voor veel dreiging. Balverlies op het middenveld werd door AZSV direct afgestraft met snelle crosspasses op de buitenspeelsters. Annette Sloos (erg bedankt weer voor het meespelen) en Sandra Wiggers stonden echter beiden een prima pot te voetballen en konden veel aanvallen in de kiem smoren. Keepster Daisy Vreman moest nog een aantal keer optreden, maar echt moeilijk werd het haar niet gemaakt.

Na het eerste doelpunt was het een tijdje wachten op de tweede. Echt saai was de wedstrijd echter niet. Winterswijk speelde verzorgd en creëerde een aantal mooie kansen. Vaak begonnen deze aan de linkerflank waar Maartje Grevers en Maxime Klein Langenhorst elkaar goed wisten te vinden en prima voorzetten gaven. Fleur Grevers, Jolanda Smit en Maaike Gerritsen lieten zien dat er ook door het hart van de verdediging aangevallen kon worden en kwamen hier een aantal keren goed uit. Fleur Grevers joeg nog even de keepster de schrik om het hart door een matige uittrap direct terug op doel te schieten. De paal voorkwam helaas een schitterend doelpunt. Ook aan de rechterflank werd er goed gespeeld. Rechtsback Lesley Geurink kwam regelmatig goed oplopen om haar steentje bij te dragen in de aanval wat door rechtsbuiten Wilma Wiggers weer goed opgevangen werd. Met nog een kwartier te spelen tot aan de rust wist Jolanda Smit nog 2 keer te scoren. Na een steekpass van Maaike Gerritsen en door zichzelf goed vrij te spelen kon ze twee keer vrij schieten op doel om de keepster kansloos te laten. Met een loepzuivere hattrick bracht zij zo haar ploeg op een veilige 3-0 voorsprong. Dit leek de ruststand te gaan worden totdat de rechtsbuiten van AZSV nog kort wist te ontglippen aan Sanne Aalbers. Sanne liep zich de hele eerste helft de longen uit het lijf en wist telkens op tijd goed haar voet voor de bal te zetten, maar dit keer kon ze niet voorkomen dat haar tegenspeelster toch vrij op het doel af kon gaan. Waar Daisy Vreman soms nog zoveel angst inboezemt bij tegenspeelsters dat ze spontaan naast schieten liet deze Aaltense zich niet afleiden en schoof de bal in de rechterhoek.

Na de rust startte Winterswijk direct weer fel. Al na een paar minuten was het Fleur Grevers die de voorsprong nog verder uitbreidde. Na zichzelf kort vrij te spelen schoof ze de bal met haar linkerbeen hard in de linkerhoek. Vanaf dit moment gingen de zaterdag vrouwen steeds beter spelen. De verwarring bij AZSV over wie nou wie op moest pakken die al na 10 minuten in de eerste helft ontstond, bleef in de 2e helft ook nog aanwezig. Winterswijk zocht vaak de combinatie, liep goed door zonder bal en creëerde zo constant driehoekjes. Aan de doelpunten en kansen in de tweede helft gingen bijna allemaal schitterende aanvallen vooraf. Op de juiste momenten werd er ook weer gezocht naar de achterhoede om rust in het spel te brengen. Deze lieten zien ook nog over de volle concentratie te beschikken door op deze momenten uitstekend mee te voetballen. Beide B-speelsters Emma Kraan en Laureen Aalbers (heel erg bedankt voor het meedoen weer) stonden vaak aan het begin van een nieuwe aanval op de rechterflank.
Een vrije trap van Fleur Grevers in de korte hoek en een afstandsschot brachten haar totaalaantal doelpunten op 3. Jolanda Smit wist ook nog een doelpunt te maken door de keepster te verrassen met een laag schot dat vlak voor haar nog een keer stuiterde. Tot slot wist ook Maaike Gerritsen te scoren door, op aangeven van Maartje Grevers, de bal hard voorbij de keepster te plaatsen waardoor de zaterdag vrouwen met een 1-8 overwinning huiswaarts keerden.

Blije gezichten in het veld en aan de kant, complimenten van de meegereisde supporters en 3 punten. Beide concurrenten FC RDC en SVZW wisten helaas ook beiden te winnen waardoor de zaterdag vrouwen nog steeds een gedeelde 2e plaats op de ranglijst innemen. Zaterdag 5 maart wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld tegen Enter Vooruit VR1. Graag tot dan!

Deel dit bericht