22-03
20-03-2016: FC Winterswijk 8 (zon) - HSC '21 7
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

Zwak FC Winterswijk 8 niet langs hekkensluiter

Kampioen worden doe je tegen de kleintjes. En dat is de reden dat FC Winterswijk 8 dit jaar tekort komt. Voetballend is het tegen de hoogvliegers als Grol en GSV in de competitie vaak prima en dat levert ook veel punten op. Tegen de ploegen onderin verliest het team echter onnodig veel punten. Zo ook afgelopen zondag.

De afspraak was er bovenop te zitten en HSC te verrassen zoals vorige week tegen Grol. Dit lukte voor geen meter. Wel was FCW8 de bovenliggende en gevaarlijkste ploeg. De 1-0 werd eerst nog van de lijn gehaald, maar even later liet JP zien hoe het wel moest.

HSC loerde op de counter en FC Winterswijk 8 zocht de voetballende oplossing, al was het soms te gehaast en vaak onzorgvuldig. Dreigend was het ook niet vaak genoeg. Net voor rust werd het nog lastiger. JP draaide niet alleen zijn tegenstander dol, maar ook zijn knie. De drie wissels moesten dus tegelijk aantreden in de rust. Joey, Robert W en Rick vervingen de geblesseerde JP, Sonny (oppas) en Robert B ('op de bank' bij fct). De wisselmogelijkheden waren daarmee op. De bank was leeg.

De tweede helft verliep niet zoals het moest en Winterswijk zakte in (elkaar). Ook stond de ploeg even met tien man toen de frustraties over zijn plek op de bank Rick even te veel werden. Lang leek het zwakke optreden zonder gevolgen te blijven, tot de slotfase. De hekkensluiter speelde alles of niks en dat werd beloond met de gelijkmaker. Voor HSC was dat puntje aĺles. Voor Winterswijk betekende het punt niks.

Eigenlijk is de situatie bij FC Winterswijk 8 identiek aan die van Man. United. In toppers lukt het vaak wel, maar tegen de kleintjes niet. Enige verschil is dat de coach in Manchester onder druk staat en bij Winterswijk (nog) geen sprake is van een crisis.

Komende tweede paasmaandag gaan we op bezoek bij FC (paas)Eibergen. Aanvang op ons verzoek (je leest het goed): 9.15u. Bart, succes.

Deel dit bericht