22-08
20-08-2016: FC Winterswijk 2 (zat) - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4

Interessant en leerzaam…

Met die woorden moet coach Peter de Smidt gisterenmiddag denk ik het veld hebben verlaten na de oefenpot tegen het team van Jörgen Timmerman. De jonge helden moesten hun meerdere erkennen in het tweede team van de zaterdagtak van FC Winterswijk. Het werd 4-1.

Maar de eindstand is bij zo’n wedstrijd eigenlijk niet zo relevant. Belangrijker is het om na een lange zomerstop weer in het juiste voetbalritme te komen. Lekker weer een beetje ballen. Het goede gevoel krijgen. Daar gaat het om. Is heerlijk voor een speler. Ook voor een coach zijn dit mooie potjes. Hij kan eens wat uitproberen. Een speler op een andere plek laten opereren. Een ander speltype hanteren. Interessant dus. En natuurlijk gaan er dan dingen fout. Geeft niks. Nu kan dat allemaal nog. Op 10 september mag dat niet meer. Leerzaam dus.

Vijf jonge helden waren nog afwezig, maar de rest begon lekker fanatiek aan de wedstrijd. De tegenstander daarentegen begon wat meer behoudend en liet de jonge helden komen. Na een kwart wedstrijd resulteerde dat in een doelpunt door Ken Kamperman. Na goed voorbereidend werk van Ruben Obbink en Berend Lammers had de van het derde geleende speler de bal alleen maar voor het intikken: 0-1. Een mooie aanval. De jonge helden probeerden daarna op balbezit te spelen door de bal achterin rustig rond te laten gaan. Dat ging best redelijk. Maar men bleek toch nog vaak te onrustig. Dan werd de lange bal gespeeld, met veel balverlies tot gevolg.

FCW 2 kroop na een half uur iets uit hun verdedigende stellingen. En eigenlijk uit het niets stond het plotseling 1-1. En kort daarop zelfs 2-1. De bal werd ingebracht en belandde respectievelijk op de paal en de handen van de wederom uitstekend keepende Tim Overbeek. In de rebound was spits Marijn ter Haar vervolgens tot twee keer toe scherper dan alle verdedigers. Ook bij een hoekschop vlak voor rust konden vier jonge helden de lange spits niet de baas. Geheel vrijstaand kopte hij de bal in het hoekje: 3-1. Een onvervalste hattrick! Mooi voor hem. Voor de jonge helden was het een domper. En een onnodige achterstand. En een leermomentje jongens…

In de tweede helft begon de conditie de jonge helden parten te spelen. Ze zijn nog maar net in training en hun opponent al wat langer. En dat was te zien. Daardoor ging het samenspel steeds moeizamer. Er werd wel geknokt voor iedere meter. Dat zit er gelukkig nog in. Ook werden er wel kansen gecreëerd. Zo speelde Berend Lammers zich met een mooie sleepbeweging prima vrij. Maar keeper Jelle Bruntink keerde zijn inzet. Ook Steven Thangathurai kopte uit twee hoekschoppen twee keer snoeihard in. Helaas zonder resultaat. Dat had een doelpunt verdiend! Maar FCW 2 behield het overwicht. Ze speelden de wedstrijd netjes uit. En ze kregen ook wat kansen. Echter stond bij hen het vizier ook niet altijd goed. Daarnaast had Tim Overbeek weer een paar puike reddingen. Wat een klasse keeper is dat toch! Alleen voor Martin Bruntink moest hij buigen. Die zorgde voor de afsluitende 4-1.

Al met al dus een interessante, leerzame middag. Naderhand werden in de kantine onder het genot van een biertje diverse strategieën nog eens doorgenomen. Dit kan beter… Dat moet anders... Heerlijk! Komt goed jongens. Gewoon rustig blijven.

OPeee

Deel dit bericht