23-09
20-09-02014: NEC D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Na het gelijke spel van vorige week was NEC nu de tegenstander, vooraf gezien kampioenskandidaat nummer 1 in onze competitie.

NEC had grote kerels in het veld staan, in tegenstelling tot ons team bestond het team van NEC uit allemaal tweedejaars D-spelers. Direct vanaf de aftrap zocht NEC de aanval. Binnen drie minuten was hun rechtsbuiten al 4 keer in stelling gebracht, wat was deze jonge snel. Maar na een paar minuten was het voor ons duidelijk hoe dit te verdedigen, goed rugdekking van Teun achter Stijn voorkwam meer gevaar. Na een minuut of 8 weet Kay een tegenstander de bal te ontfutselen en speelt Jurriën aan, die helaas te hoog schiet. Achterin moet Boris regelmatig optreden maar dit doet hij prima. In de 17e minuut mag NEC voor het eerst een hoekschop nemen, deze was zeer gevaarlijk maar viel net voorbij de tweede paal over de achterlijn. In de 24e minuut krijgt een speler van NEC een kopkans die uitstekend door Boris gered wordt, in de rebound vliegt de bal gelukkig voorlangs ons doel. Toen we eigenlijk al tevreden met 0-0 de kleedkamer wilden opzoeken, dachten onze jongens hier anders over. Goed uitverdedigen van Sebastiaan in de richting van Kay, die Angelo de ruimte in stuurt, hij weet op zijn beurt Max te vinden die zich knap vrijkapt en de bal in de verre hoek binnenschiet: 0-1, tevens ook de ruststand. Jongens wat hebben jullie deze eerste helft goed en gedisciplineerd gespeeld.

Na de ranja gaat NEC nog meer vooruit voetballen dan in de eerste helft. NEC had ook nog een tactische wijziging toegepast, hun aanvoerder ging op het middenveld spelen in plaats van achterin, wat later bleek een hele goede zet. In de 3e minuut krijgt NEC een hoekschop te nemen, en zoals zo vaak vandaag levert dit veel gevaar op. De bal valt in één keer bij de tweede paal binnen: 1-1. In de 7e minuut speelt de aanvoerder van NEC zich prima vrij, maar zijn schot wordt door Boris uit het doel geranseld. Drie minuten later is het weer de aanvoerder die doorzet, ondanks dat hij een overtreding op Stijn begaat mag hij van de scheidsrechter verder en schiet de bal fantastisch diagonaal binnen. Maar wie dacht dat onze jongens de kopjes lieten hangen kwam bedrogen uit. Nog in dezelfde minuut is het Esteban die feller en slimmer is dan de tegenstander en goed doorzet, alleen mist zijn schot de juiste richting. In de 13e minuut krijgen wij een vrije bal in kansrijke positie, jammer dat het overstapje mislukte, en zoals je dat altijd ziet is in de tegenaanval het NEC dat via hun aanvoerder op 3-1 komt. Nu slaat de vermoeidheid toe en is het krachtverschil duidelijk te zien, NEC kan uitlopen naar 5-1. Wij hebben in de slotfase ook nog een mooie kans na een prima aanval is het Esteban die net over schiet. Eindstand 5-1, geflatteerd want wij hebben driekwart van de wedstrijd uitstekend tegenstand geboden.

Zaterdag thuis tegen SKV gaan we proberen onze eerste zege van het seizoen te behalen, aanvang 10.30 uur.

Deel dit bericht