23-09
20-09-2014: Achilles E. VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Op zaterdagmiddag 20 september waren de zaterdagvrouwen na 55 minuten spelen vrijwel zeker van 3 punten. Bij een 1-5 voorsprong gooide het weer echter roet in het eten waardoor de scheidsrechter met het opkomen van onweer niet anders kon dan de wedstrijd staken. Jolanda Smit en Marloes Roerdink namen deze zaterdag de doelpunten voor hun rekening. Hoewel het restant van de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk over enkele weken nog gespeeld zal worden (reeds ingepland op 18 oktober, red.) willen we u het verslag van de eerste 55 minuten niet onthouden.

Na twee nederlagen waren de zaterdagvrouwen gebrand om dit keer wel met 3 punten naar huis te gaan. In Enschede was CVV Achilles de tegenstander. Al in de eerste paar minuten werd duidelijk dat de vrouwen uit Winterswijk veel gretiger waren dan Achilles. Met name de achterhoede van de vrouwen uit Enschede stond wankel en het was dan ook wachten op een moment dat de Winterswijkse voorhoede hier van wist te profiteren. Al na 5 minuten was het Jolanda Smit die de score opende. Captain Anette Sloos besloot achterin eens flink op te ruimen en bracht met een lange dieptepass direct Jolanda in positie. De keepster kwam ver uit haar doel en zag vervolgens hoe Jolanda haar voorbij speelde en de bal haar doel in schoot. Deze goal gaf de ploeg van trainer Bert Klein Geltink zichtbaar energie. Er werd scherp gespeeld, zuinig omgegaan met balbezit en in alle linies wisten de speelsters elkaar goed te vinden. Achterin werd er op enkele momenten na op de juiste momenten opgeruimd, maar veel vaker werd er de voetballende oplossing gezocht. Ook keepster Daisy Vreman droeg haar steentje bij door goed mee te voetballen, op de juiste momenten uit te komen en rust te behouden in het spel van de Winterswijkers. Na 20 minuten spelen was het Marloes Roerdink die doel trof. Na een uitstekende rush langs de zijlijn trok zij op het juiste moment naar binnen om vervolgens op een voor haar zo kenmerkende manier de bal onhoudbaar in het dak van het doel te schieten.

FC Winterswijk kreeg zichtbaar steeds meer plezier in de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mooi uitgespeelde kansen waarbij FC Winterswijk het spel snel verplaatste over de breedte van het veld en op de juiste momenten de diepte zocht. Uit één van deze momenten viel dan ook het derde doelpunt. Marloes Roerdink bediende Jolanda Smit met een prima pass waarna laatstgenoemde de aanval bekroonde met een doelpunt. Hoewel de zaterdagvrouwen de overhand hadden bleek Achilles aan één kort moment van onoplettendheid voldoende te hebben om tot scoren te komen. Kort na de 0-3 was het de rechtshalf van Achilles die sneller bij de bal was dan haar tegenspeelster en vervolgens keepster Daisy Vreman kansloos liet. Het antwoord van FC Winterswijk op deze tegengoal liet gelukkig niet lang op zich wachten: op slag van rust maakten de zaterdag vrouwen er 1-4 van door opnieuw een doelpunt van Jolanda Smit. In hun poging haar tegen te houden op weg naar het doel liepen de verdedigsters van Achilles tegen elkaar op en was het Jolanda die er als lachende derde met de bal vandoor ging. De keepster kon het schot dat Jolanda vervolgens loste niet keren en zo werd 1-4 de ruststand.

Ondanks dat het in de kleedkamer rumoerig was door de opwinding van deze ruime voorsprong wist Bert zijn speelsters nog te bereiken met het advies scherp te blijven en een mogelijke snelle tegentreffer van Achilles te voorkomen. Als makke lammetjes volgden de zaterdag vrouwen in de tweede helft dit advies op en lieten zien toch wel scherp te kunnen starten na rust. Al na een paar minuten moest de keepster van Achilles opnieuw de bal uit het net vissen. Een lange pass van Daisy werd goed opgepikt door Jolanda. Zij zag het doel vrijwel leeg doordat de keepster wederom ver uitgekomen was en vervolgens was het Marloes Roerdink die de bal een laatste zetje gaf en zo haar tweede en de vijfde goal voor FC Winterswijk maakte. De laatste actie van de wedstrijd was opnieuw een aanval voor de zaterdagvrouwen. Wietske van Dijk werd de diepte in gestuurd, kapte haar man uit en legde de bal iets buiten het 16 meter gebied klaar voor de opgekomen Maaike Gerritsen. Haar schot kon helaas door de keepster tot een corner worden gedegradeerd. Tot een corner kwam het echter niet meer omdat de scheidsrechter de situatie op dat moment te gevaarlijk vond worden en besloot de wedstrijd te staken.

Al met al een hele sterke 55 minuten voor de zaterdagvrouwen die als collectief goed gepresteerd hebben. Hoewel de derde klasse nog steeds wennen is, waren de rollen dit keer omgekeerd en waren het de speelsters van FC Winterswijk die de lakens uitdeelden. Officieel nog steeds geen 3 punten, maar dit geven we niet meer weg!

Deel dit bericht