23-09
20-09-2014: EGVV 2 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

De weergoden hebben afgelopen zaterdag flink van zich doen spreken. Vlak na de rust moest er vanwege onweersflitsen al 20 minuten pas op de plaats worden gemaakt. Net nadat de scheidsrechter het spel weer had hervat, was het weer raak. Wederom met de nodige lichtflitsen zette men boven de kraan eens flink open. Dat was het sein om het beeld definitief op zwart te zetten. Het veld was al niet best, maar bleek nu totaal onbespeelbaar. Jammer.

FC Winterswijk begon sterk aan de wedstrijd. Opdracht was om EGVV met snel circulatievoetbal en de nodige druk kapot te spelen. Weliswaar liepen er wat jeugdige heethoofden in, de gemiddelde leeftijd bij hen lag toch aanmerkelijk hoger dan bij de jonge helden. Op den duur zouden ze dus moeten knakken. Maar niets bleek minder waar. De ploeg uit Gelselaar liet zich niet zomaar wegspelen. Toch waren de kansen voor FC Winterswijk. Uit een hoekschop schampte Jelle Krooshof de bal in plaats van hem lekker vol in te koppen. En uit een voorzet ging een tweede kopbal van hem ook naast. Na een steekpass van Berend Lammers greep Steven Thangathurai zijn kans. De keeper stond echter zijn mannetje en redde bekwaam op zijn harde schot. Een volgende poging van Ruben Obbink belandde in de struiken naast het doel. Het dichtstbij was nog Stan Korten. Zijn ietwat wegdraaiende voorzet toucheerde de lat. EGVV kreeg alleen kansen uit standaardsituaties. Altijd een kritiek punt voor de jonge helden. Gelukkig ging het allemaal goed. Uit een hoekschop werd naast gekopt en na een afgeslagen voorzet ging een schot ver over. De thuisploeg knokte er wel voor. Als ware Vikingen gooide men hun ziel en zaligheid in de strijd. Soms net over het randje, maar okay. Als de scheidsrechter niet fluit, is het doorspelen. Een goed voorbeeld voor de jonge helden. Als je dan technisch wat minder bent, gooi je er gewoon de botte bijl in. Dat is seniorenvoetbal!

Toch werd tien minuten voor de rust het goede voetbal beloond. De ware klasse won het uiteindelijk van het “hotseknots-begoniavoetbal”. Het was Jelmer Timpert die, goed zijn lichaam gebruikend, krachtig doorzette. Hij bediende op rechts Ruben Obbink. Ruben speelde zich met een mooie kapbeweging knap vrij en legde de bal breed. De aanstormende Steven Thangathurai rondde vervolgens prima af: 0-1. Een terechte voorsprong. Bijna werd het nog mooier. Maar uit een hoekschop kopte Roy Oonk via een verdediger over.

Tja… En toen kwamen Odin en Thor op bezoek. Nu maar afwachten wat de KNVB beslist. Het resterende halfuurtje zal wel uitgespeeld moeten worden. Maar als er net zo gespeeld wordt als het eerste uur, zie ik dat met vertrouwen tegemoet.

OPeee

Deel dit bericht