24-02
21-02-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - TVC '28 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

Zaterdag vrouwen geven voorsprong in de laatste minuten weg. Keepster Daisy Vreman scoorde de enige treffer voor de Winterswijkers.

Zaterdag 21 februari 2015 mochten de zaterdag vrouwen eindelijk weer van start. Na een lange winterstop, gekenmerkt door een aantal afgelaste oefen- en competitiewedstrijden, kwamen op deze zaterdag de vrouwen van TVC ’28 op bezoek. De vorige wedstrijd werd een spektakelstuk waarin de zaterdag vrouwen in de laatste paar minuten van de wedstrijd een 2-0 achterstand op spectaculaire wijze wisten om te buigen naar een 2-2 gelijkspel.

Zoals ook in de heenwedstrijd hadden de Winterswijkers in de eerste helft het betere van het spel. Er werd goed gecombineerd en achterin scherp maar met veel rust verdedigd. TVC ’28 kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden door de snelle linksbuiten in te spelen. Hieruit ontstonden een aantal kansen voor de vrouwen uit Tubbergen. Aan de andere kant wisten de zaterdag vrouwen er ook een aantal keren goed uit te komen. Wilma Wiggers, Marloes Roerdink en Wietske van Dijk vormden de voorhoede en wisten elkaar goed te vinden. Een speelster van TVC ’28 vatte de eerste 20 minuten goed samen door haar medespeelsters toe te roepen dat zij (de FC Winterswijkers) overal een stapje eerder waren en veel te veel mochten combineren.

Daisy Vreman drukte al vroeg in de wedstrijd haar stempel. Eerder deze week werd ze door Maaike Gerritsen en Wietske van Dijk al tot held van de week gekroond en gaven ze haar ook alvast de titel vrouw van de wedstrijd doordat zij middels een heldendaad haar twee teamgenoten van hun grootste angst wist te redden. Het ging niet om een spin of muis, maar what happens in the kleedkamer stays in de kleedkamer dus hier willen we het dan ook bij laten. Hoe dan ook, ook deze zaterdag liet Daisy weer van zich horen. Ze stond weer eens, op z’n Daisy’s gezegd, ‘uitsteeeeekend’ te keepen en wist heel wat schoten uit de lucht te plukken. Toen Marloes Roerdink in het 16 meter gebied onderuit gehaald werd stond Daisy binnen enkele seconden al op de middenlijn als teken dat zij de penalty wel wilde nemen. Zoals aan het begin van het seizoen afgesproken laten de zaterdag vrouwen dit graag aan hun koelbloedige goalie over en zo nam Daisy plaats achter de bal. Zonder enige twijfel schoot zij deze strak in de rechterhoek en zo bracht ze haar team op een verdiende 1-0 voorsprong.
Na nog flink wat inspanning gingen beide teams met deze stand rusten. In de rust werd de prima spelende Petra Schreurs vervangen door Sharon Groot Jebbink van de zondag vrouwen.

Anette Sloos die vanwege speelstersgebrek meedeed deze zaterdag, speelde nog ongeveer 10 minuten van de tweede helft en gaf toen aan te willen wisselen. Voor de winterstop heeft zij, met pijn in haar hart, aangegeven om verschillende redenen tijdelijk te moeten stoppen. In haar laatste wedstrijd werd zij ongelukkig geraakt op haar neus en zo eindigde die wedstrijd voor haar in een ziekenhuisbezoek. Wanneer is dan het moment om in het openbaar grote dank en lof uit te spreken over de manier waarop Anette Sloos jarenlang als captain van het team gefungeerd heeft? Dat had al veel eerder gekund en gemoeten en in alle teleurstelling over de afloop van de wedstrijd is afgelopen weekend het bijbehorende cadeautje voor Anette ook nog eens in de voetbaltas blijven zitten. Anette, wij willen in ieder geval nu nogmaals aangeven: ontzettend bedankt voor je tomeloze inzet en betrokkenheid al die jaren en we hopen je snel weer in ons team te mogen verwelkomen (en snel een keer op training of op een zaterdag te zien om je alsnog ons presentje aan je te geven)!

In de tweede helft kreeg TVC ’28 steeds meer en grotere kansen. Opnieuw was Daisy Vreman de uitblinkster door veel ballen te keren. Met nog 20 minuten te spelen schoof TVC '28 haar mid-mid een linie door naar voren en vanuit deze verandering ontstonden er aan beide kanten nog kansen. Ruim 85 minuten hielden de Winterswijkers stand tegen het aanvallend geweld van de vrouwen uit Tubbergen, maar vanuit een moment van onoplettendheid wist TVC '28 alsnog door te breken. In een korte rush naar de goal was het, hoe kan het ook anders, de linksbuiten die de bal in het doel prikte. Met deze tegengoal vervloog zichtbaar alle energie bij de zaterdag vrouwen en tot overmaat van ramp viel niet veel later ook het tweede tegendoelpunt. Eerlijk is eerlijk: een gelijkspel was zeker verdiend geweest voor de Tubbergenaren, maar een voorsprong in 3 tot 5 minuten weggeven mag simpelweg niet gebeuren.

Wat de Winterswijkers in de uitwedstrijd lukte, kregen ze dit keer zelf op hun bord gesmeten. En zo hervatten de zaterdag vrouwen de competitie met een zeer zure nederlaag. Op zaterdag 7 maart spelen de zaterdag vrouwen opnieuw thuis. Dan is de huidige nummer 2 van de competitie, Gramsbergen VR1, te gast.

Deel dit bericht