24-03
21-03-2015: FC Winterswijk 4 - AZSV 12
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2014-2015

Begin november vorig jaar deed ik verslag van de heenwedstrijd van FC Winterswijk 4 tegen de mannen uit Aalten. Het was een draak van een pot, die werd verloren en waarin bijna iedereen een dikke onvoldoende scoorde. De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond dan ook in het teken van revanche.

Na enig oponthoud - door een flinke hoosbui kon de drainage van de kunstgrasmat het vele water niet verwerken - werd er afgetrapt op een echte grasmat. Maar ook hierop was goed voetbal niet altijd even makkelijk. Toch startte men voortvarend. Een eerste knal was er van aanvoerder Jelle Krooshof. Recht in de handen van de keeper. Deze was kansloos, toen zijn eigen verdediger de bal uit een hoekschop ongelukkig in eigen doel werkte: 1-0. Maar hij stond op de goede plaats bij twee pogingen van Berend Lammers, die het vizier nog niet op scherp had staan. Uit het niets viel plotseling de gelijkmaker. Achter gelegenheidskeeper Yaniek van der Stoep plofte de bal met een mooie boog in het doel: 1-1. Maar de jonge helden lieten de moed niet zakken. En het was Berend Lammers die, na een mooi steekpassje van Wiljan Schreurs, netjes afrondde: 2-1. Maar ook onze rood-witte gasten waren niet ongevaarlijk hoor. Een kopbal ging maar net over en een tweede inzet werd gekeerd door Yaniek van der Stoep. Niet slecht voor een voetballer met handschoenen. Toch moest hij even later alsnog vissen. Het niet voldoende dekken van zijn verdedigers was hiervan de oorzaak: 2-2. Gelukkig bracht rouwdouwer Wiljan Schreurs op de hem karakteriserende wijze vlak voor de thee de voorsprong weer terug: 3-2.

Na de rust was het veld er niet beter op geworden. Een tweede hoosbui zorgde voor heel wat glijpartijen. Maar de spirit was er niet minder om. Een poeier van Wiljan Schreurs was een prooi voor de keeper. En uit een vrije schop van Wessel Lammers kreeg Daan de Smidt de bal net niet goed onder controle. Weg kans. Gaandeweg het tweede bedrijf kreeg AZSV het betere van het spel. Of het nou gemakzucht was van de jonge helden, ik weet het niet. Maar ze waren telkens een stap te laat. Je kon er dus op wachten: 3-3. Yaniek van der Stoep claimde nog wel te zijn aangevallen binnen zijn vijfmetergebied. Maar volgens mij moet je de bal dan wel vast hebben Yaniek. In zijn onervarenheid schatte hij daarna ook nog een diepe bal verkeerd in. Gelukkig kon Roy Oonk met veel kunst en vliegwerk en met behulp van de paal nog redding brengen. Maar AZSV rood bloed. En niet veel later stond het dan ook 3-4. En binnen een paar minuten ook nog 3-5. Hieraan kon ook de dappere Yaniek niets doen. Verdedigen doe je met z’n allen nietwaar. Jammer. In dik tien minuten geef je het helemaal weg. Maar het sierde de jonge helden dat ze zich niet gewonnen gaven. Daniël van Rienen zag zijn eerste schot nog geblokt worden. Bij zijn tweede poging reageerde hij heel alert en was hij het baasje: 4-5. Eeuwige roem was zijn deel geweest als hij goed doorzetten op links had afgesloten met een voorzet op twee volledig vrijstaande medespelers. Nu werd zijn zelfzuchtige doelpoging gestopt. De laatste kans was voor Berend Lammers. Helaas werd zijn puntertje naast getikt.

Tja… Eindelijk weer eens flink wat doelpunten, toch geen punten. Niks, noppes, nada. Dat is zuur. Maar wel een goed leermoment. Voor het doel nóg scherper en preciezer zou ik zeggen. En de oogkleppen af. En verdedigend, wat meer bij de les graag. Meelopen met je man. Dan komt het helemaal goed. Een volgende keer.

OPeee

Deel dit bericht