24-03
21-03-2015: SC Erica/DZOH - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk vrouwen verspelen dure punten. Tegen laagvlieger SC Erica gingen zij met 5-1 onderuit. B-speelster Lotte Brugman scoorde de eretreffer voor de WInterswijkers.

Na voor de winterstop thuis met 5-1 van de vrouwen uit Erica gewonnen te hebben reisden de Winterswijkers afgelopen zaterdag af met de hoop opnieuw 3 punten te pakken. Een uur en een kwartier in de bus bleek echter niet bevorderlijk voor het reactievermogen.

In het eerste kwartier moest keepster Daisy Vreman al twee keer vissen. De grootste rol was bij deze doelpunten weggelegd voor de scheidsrechter die al na enkele minuten besloten leek te hebben dat grensrechter Bob Geurink eerder als vogelverschrikker diende dan als assistent. Tevergeefs stak Bob Geurink bij het tweede doelpunt de vlag in de lucht ten teken van buitenspel (2x trouwens), maar de scheidsrechter was zeer resoluut: “Nee, niet waar!” schalde zijn stem over het hobbelige veld in Erica. Toen Lesley te Kortschot en Daisy Vreman elkaar 10 minuten later verkeerd begrepen en Erica simpel ook de derde goal kon binnentikken was de chaos compleet. Voetballen tegen 12 speelsters is al lastig, maar voetballen tegen onszelf maakt het nog veel moeilijker. Toch waren er ook lichtpuntjes in de eerste helft. De laatste linie van SC Erica wankelde enkele keren. De grootste kansen waren voor Wilma Wiggers en Maaike Gerritsen, maar die hadden hun vizier nog niet op scherp staan en konden niet genoeg precisie meegeven aan hun afstandsschoten.

Vlak na rust veranderde het spelbeeld en kreeg FC Winterswijk veel meer rust in haar spel. Drie speelsters uit de meiden B, die nu definitief ons team komen versterken (Karlijn, Lotte en Laureen: van harte welkom!), lieten zien goed mee te kunnen in het spel van de zaterdag vrouwen en haalden alle drie een dikke dikke voldoende. FC Winterswijk pakte voor het eerst in de wedstrijd de regie en gaf achterin weinig weg. Hoewel de scheidsrechter nog steeds veel invloed had, probeerden de zaterdag vrouwen weer hun eigen spel op te pakken. Uit opnieuw een discutabele situatie viel echter vrij onverwachts de 4-0. Hiermee werd het laatste beetje hoop dat nog resteerde kapot geschoten. In het restant van de wedstrijd wisten beide teams nog een keer te scoren. Lotte Brugman stond precies goed opgesteld om een voorzet van Jolanda Smit binnen te tikken en kort daarna was het opnieuw van dichtbij raak voor de vrouwen uit Erica.

Dom en duur puntenverlies in een wedstrijd die we maar snel vergeten. Op naar volgende week! Dan spelen we om 15:15 uur thuis tegen HHC vrouwen 1. Graag tot dan!

Deel dit bericht