23-09
21-09-2014: FC Winterswijk 7 (zon) - VVG '25 3
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Baaldag week te vroeg bij FC Winterswijk 7
FC Winterswijk 7 beleeft niet de competitiestart zoals het dat had gehoopt. Waar vorige week in Meddo nog ternauwernood een puntje werd veiliggesteld, had het vandaag niet veel in te brengen tegen VVG '25 uit Gaanderen: 0-3. Het betekende de eerste nederlaag in bijna twee jaar.

Vanaf het begin was duidelijk dat VVG '25 een prima voetballende ploeg heeft. Daar overrompelde het de Winterswijkers mee, die nog grotendeels herstellende waren van een heftig vrijgezellenfeest. Tel daarbij de blessuregevallen van de laatste dagen op en je komt tot de treurige conclusie dat het zevende vandaag elf wedstrijdfitte spelers tot zijn beschikking had. Maar ook met 16 man had FC Winterswijk niet veel klaar weten te spelen tegen dit VVG '25. De tegenstander was simpelweg beter, al werd de rust nog met een 0-0 stand bereikt. FC Winterswijk herpakte zich na een moeilijk begin en kreeg zelfs nog de grootste kans van de wedstrijd. Remke punterde de bal op de paal.

De wedstrijd werd direct na rust beslist. Binnen een tijdsbestek van acht minuten moest Bart driemaal de bal uit het netje halen. Een prachtige actie zorgde voor de 0-1, een ietswat gelukkig schot viel vervolgens via het houtwerk binnen en uiteindelijk was er nog een harde vrije trap die zomaar in het doel verdween. De wedstrijd was gespeeld, ook voor de tegenstander. Ze gaven ineens meer ruimte, waardoor met name Koen dichtbij doelpunten kwam. Maar dichterbij dan dichtbij kwam ook Koen niet.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Het is alleen wel te hopen dat de komende weken het team weer op volle oorlogssterkte komt. Dat hoeft volgende week nog niet, want omdat er dan ook veel afwezigen zijn, is er gebruik gemaakt van de baaldag. Al was het vandaag ook balen. 
 

Deel dit bericht