27-10
21-10-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - GFC 2
Afbeelding: Zaterdag 4

In de aanloop naar de wedstrijd was al duidelijk dat er een ander gezicht langs de kant van het veld zou staan. Vanwege de strikte hiërarchische verhoudingen in huize De Smidt was de ervaren coach en trainer verplicht om aan zijn orders gehoor te geven en kon hij helaas niet bij de wedstrijd zijn. Hij werd vervangen door een jonge coach, die tot dusver alle wedstrijden heeft weten te winnen met de jonge helden. Dat gaf reden voor vertrouwen tegen de onbekende tegenstander uit Twente. 

De wedstrijd begon goed voor de jonge helden, die waarschijnlijk een moraal boost kregen door de overvolle tribunes naast het hoofdveld en door de directe inbreng van wereld speler Daniël van Rienen. Deze boost zorgde er voor dat de jonge helden al vroeg op voorsprong kwamen. Een voorzet van de zijkant werd op een hele zekere manier achter de doellijn gewerkt door Daan de Smidt (1-0). Hij maakte gebruik van de gerenommeerde 90 graden methode. Deze methode kan worden toegepast door de voeten in een 90 graden hoek te zetten, om daarna de rechtervoet in een horizontale houding richting de aankomde bal te bewegen. Een simpele techniek die altijd werkt. 

Het spel ging een beetje op en neer zonder al te veel sensatie. De jonge helden hadden een lichte overhand, maar het kwam niet tot heel erg veel kansen. Tja, er zijn wel eens spannendere wedstrijden geweest en de bank had moeite om de concentratie te behouden. Wie zich verveelt gaat meer eten zeggen ze wel eens. Onze Yaniek had precies dit idee en verliet het veld even kort om een lekkere tosti in de kantine te halen. Misschien geen slecht idee, aangezien hij in de tweede helft in het veld kwam om de voorsprong te verdedigen.

De eentonigheid werd doorbroken door onze 'Rund' die het idee had om de score maar te verdubbelen. Hij zou die dag verder nog veel meer met lepels te maken krijgen, maar de bal lepelde hij alvast via de binnenkant van de paal in het doel (2-0). Die voorsprong werd zelfs uitgebouwd, Wessel Lammers schoot in navolging van zijn broer de bal over de lijn (3-0). 

Nu lijkt het net alsof GFC geen enkele kans kreeg, maar die waren er zeker wel. Echter wordt ons doel verdedigd door onze routinier Jan, of moeten we zeggen Super Jan. Een heuze superheld. Doordeweeks is hij een planner bij HSF, in het weekend red hij amateur teams van een nederlaag als een flexibele poema. Of het nu komt door zijn ervaring of die intimiderende stekels, het werkt in ieder geval. Helaas heeft elke superheld ook zijn zwakte en kon Super Jan een treffer van GFC niet voorkomen (3-1). 

Na afloop van de wedstrijd waren de jongen helden moe in de benen, want het veld was groter dan normaal. Er was echter 1 iemand die juist moe was in zijn rechterarm. Onze Henk heeft bijna de hele wedstrijd met de vlag staan zwaaien om heel fanatiek elke aanval van GFC al vroegtijdig af te vlaggen. Deze onmisbare kracht had zelfs moeite om zijn traditionele Radlertje met zijn arm naar zijn mond te bewegen. Klasse Henk!

Over het algemeen een zakelijke overwinning, die zich vertaalde in de kleding keuze van Wessel. Er moet nog wel opgemerkt worden dat Yaniek met zijn Pipo schoenen weer de nodige schijn schoten produceerde. Helaas konden we het circus niet compleet maken door de persoonlijke goal tune te draaien.  Het telefoonnummer van de lokale verhuurder van platte wagens is weer uit de la gehaald. Een wagen die sommige jonge helden na de avond activiteit wel konden gebruiken.

De benen 

Deel dit bericht