22-11
21-11-2015: FC Winterswijk 4 (zat) - AZSV 11
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Ondanks dat er herhaaldelijk gewaarschuwd was de tegenstander vooral niet te onderschatten, sloop dat er bij sommigen toch in. Een aantal was zelfs zijn voetbalbroek vergeten. Hoe is het mogelijk?! Je gaat toch ook niet vissen zonder hengel! Gelukkig kreeg het duo De Smidt/Redeker de boel nog net op tijd bij de les.

De jonge helden waren de eerste helft veel beter dan hun Aaltense opponent. Met goed voetbal liep men gestaag uit naar 4-0. De eerste treffer was van Yaniek van der Stoep. Bij een hoekschop stond hij op de goede plaats en knalde snoeihard binnen. Nummer twee kwam van de voet van Ruben Obbink. Uit een prima steekpassje van Mart Grevers liet hij de keeper met een lobje in de linkerbovenhoek kansloos. Nadat Yaniek van der Stoep binnen de beruchte lijnen in de mangel was genomen, mocht aanvoerder Bart de Jong aanleggen voor 3-0. Hij faalde niet. Het kwartet werd volgemaakt door Wiljan Schreurs. Het voorbereidende werk hiervoor was van Ruben Obbink, die met een prachtige actie twee verdedigers het bos in stuurde. Schitterend! Tussendoor waren er ook nog schietkansen voor Timo Kolsté, Mart Grevers en Dion Olbach, maar deze misten de nodige precisie. Dion Olbach speelde trouwens een puike wedstrijd. Hij had de “Jezus” in het roodwit compleet in zijn achterzak. Ook verdediger Stan Korten speelde een sterke pot voetbal. Eén en al lof dus, voor een prima teamprestatie. Vlak voor de thee verslapte de aandacht echter toch weer. Na verdedigend geklungel kwam AZSV onnodig op 4-1.

Na rust pakten de jonge helden de draad weer op. Maar helaas liep het niet zo lekker meer. Het mooie voetbal uit de eerste helft was helemaal verdwenen. Ballen kwamen niet meer aan. De opbouw was minder. En met name aan de linkerkant kneep men te veel naar binnen. Verder leek het wel of onbekende krachten het veld in de rust met een hoek van 30 graden hadden gekanteld. Steeds ging de bal naar rechts. Heel vreemd. Ook voor het doel ging het niet goed. Zeker drie 100% kansen werden om zeep geholpen. Zo had Wiljan Schreurs zijn tweede en derde moeten maken, maar tot twee keer toe was het doel te klein. Of de keeper te groot. Vader en voormalig spits Alfred zag het met lede ogen aan. Ook Yaniek van der Stoep faalde oog in oog met de doelman. Nu juist met opa Visser aan de zijlijn, zo'n kans missen! Moeder Van der Stoep zal diep, diep, diep teleurgesteld zijn geweest. Berend Lammers liet tenslotte zien hoe het wel moet: 5-1. AZSV was kort daarvoor even gevaarlijk, maar Tim Overbeek keerde de inzet knap met zijn rechtervoet. Voor de statistieken werd het uiteindelijk nog 5-2.

Een uitstekende eerste helft, gevolgd door een beduidend mindere tweede. Kan gebeuren. De boog kan niet altijd gespannen staan. Volgende week weer gewoon twee keer lekker fel trainen en dan zaterdag uit naar Gelselaar. Met daar drie punten wordt de druk bij koploper Haaksbergen alleen maar groter. Want zij moeten beide inhaalwedstrijden eerst nog maar eens zien te winnen. Nee, het kampioenschap is nog niet verkeken jongens!

OPeee

Deel dit bericht