22-11
21-11-2015: FC Winterswijk E7 - FC Trias E7
Afbeelding: E7 seizoen 2015-2016

Helaas. Het is de mannetjes van E7 niet gelukt de volle buit op Sportpark Jaspers te houden. In de wedstrijd van het jaar bleek FC Trias een gelijkwaardige tegenstander. De vooraankondiging was niet voor niks geweest. De opkomst was groot vanmorgen. Geweldig toch! Wat het toezeggen van een lekkere koek al niet kan doen hè…

De vele tientallen toeschouwers zagen een spannende derby. Met over en weer veel kansen. De eerste was voor de mannetjes. En meteen was het al raak ook. Sybren zorgde voor de 1-0. Niet veel later was het weer juichen. Jazeah liet zijn rechtervoet spreken en knalde de 2-0 tegen het net. Twan had die score kunnen verdubbelen, maar helaas stond zijn vizier niet op scherp. Daarna kropen de blauw gestreepte gasten uit hun schulp. Ze vonden het welletjes en werden sterker en sterker. Het was de behendige spits die langs de verdedigers glipte en de aansluitingstreffer binnen werkte: 2-1. Wel wakker blijven jongens! Vervolgens hield ook Jazeah er bij het terug verdedigen halverwege mee op. Zomaar. Een lege Duracellbatterij misschien? Kordaat ingrijpen van aanvoerder Renzo was nodig om de gelijkmaker te verhinderen. Ook keeper David moest twee keer handelend optreden, anders had de ranja toch minder gesmaakt denk ik. Een eerste helft dus met twee gezichten.

De tweede begon zoals de eerste. Het was Take die met een strak schot onderin de hoek zorgde voor een iets aangenamere score: 3-1. Maar al snel kwam FC Trias terug. En hoe. Weer niet scherp genoeg verdedigen en het stond 3-2. En ja wel hoor… Kort daarna nog 3-3 ook! Jammer. Maar de mannetjes lieten het er niet bij zitten. Wat volgde was een spannend slot. Waarbij elk team de winnende had kunnen maken. Een kopbal van Take ging naast. Rick kwam alleen voor de keeper, maar die redde met zijn voet. Thomas schoot in het zijnet. Bij het horen van de kreet “Jammer Thomas” haastte vader Martin zich om ook nog “Goed schot Thomas” te roepen. Hij was druk in gesprek met een aantal moeders. Tja… De grootste kans was voor Sybren. Na een mooie aanval had hij de bal voor het intikken, maar voor een leeg doel mikte hij naast. Coach en vader Harold wilde zich de haren wel uit het hoofd rukken. Maar als je al kaal bent is dat een beetje moeilijk nietwaar. Tussendoor kreeg ook FC Trias kansen. Maar telkens stond daar weer, heersend voor zijn doel, David. Twee schoten van Sybren en Sem tenslotte gingen via paal en keeper naast.

Zo bleef het gelijk. In een heerlijke derby. Zo wil ik ze elke week wel zien. Wat een spanning! Uiteindelijk wel verdiend vind ik. Beide teams hebben goed geknokt. Twee spelers wil ik er toch uitlichten: de beide keepers. Wat die allemaal presteerden. Zij gooiden zich keer op keer voor de bal. Zonder blikken of blozen. Prachtig om te zien. Ja, beide sluitposten hebben vandaag hun teams gered. 100% zeker!

OPeee

Deel dit bericht