24-11
21-11-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - Rood Zwart VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk vrouwen herpakken zich tegen Rood Zwart VR1. Na een matige eerste helft lopen ze in de tweede helft uit tot 11-2 en houden de 3 punten zo in Winterswijk. Fleur Grevers (5x), Maartje Grevers (2x), Jolanda Smit (2x) en Sanne Aalbers (2x) scoorden voor de Winterswijkers.

Op de eerste echt koude zaterdag van het seizoen speelden de zaterdag vrouwen thuis op het hoofdveld tegen laagvlieger Rood Zwart VR1. Na twee wedstrijden achter elkaar te hebben verloren start ook deze wedstrijd weer niet al te goed. FC Winterswijk reageert te laat, gaat te voorzichtig de duels in en ook de passing is slap. Hoewel de bal al binnen een minuut in het doel van de tegenstander ligt (Fleur Grevers met een snelle solo-actie) en het tweede doelpunt hier snel op volgt (Sanne Aalbers met een prima schot) vliegt de bal er ook aan de andere kant van het veld wel erg gemakkelijk in. Een ‘zondagsschot’ verdwijnt in de verre hoek, ver buiten het bereik van keepster Wilma Wiggers. ‘Wilma??’ hoor ik u denken. Ja, de speelster die al 40 jaar voetballend actief is, was afgelopen zaterdag zo stoer zich op te offeren om de nog altijd geblesseerde keepster Daisy Vreman te vervangen. Gelukkig is het niet veel later wederom Fleur Grevers die tussen 5 verdedigers in toch nog weer genoeg ruimte weet te vinden om een schot op doel te lossen en zo de voorsprong weet uit te breiden naar 3-1.

Na deze goal probeert FC Winterswijk meer rust in het spel te brengen. Er wordt echter precies op de verkeerde momenten de diepte in gespeeld en juist op momenten dat er vooruit gespeeld kan worden wordt de eigen achterhoede weer gezocht. Een eigenlijk veel te harde dieptepass van Rood Zwart VR1 laat keepster Wilma Wiggers heel erg twijfelen. Ze besluit toch om niet uit te komen en zo kan de spits van Rood Zwart vrij doorlopen richting goal en de bal simpel in de hoek van het doel schuiven.

De wanhoop groeit langzaam bij de zwarthemden. Ook deze week wordt er hard gewerkt, maar opnieuw blijft het veldspel erg rommelig. Te weinig beweging zonder bal en te veel getwijfel aan de bal zorgen voor een matige eerste helft. Maartje Grevers valt op als linksbuiten door voor veel dreiging naar voren te zorgen. Regelmatig wordt er dan ook via de linkerflank een aanval opgezet. De frustratie hierover aan de zijde van Rood Zwart wordt al snel zichtbaar in een paar nare overtredingen. De vrouwen uit Delden schromen niet om zowel binnen als buiten het strafschop gebied speelsters naar de grond te duwen. Gelukkig voor hen laat de scheidsrechter doorspelen.
De ultieme wraak op dit fysieke spel komt van Maartje Grevers vlak voor rust. Na een mooie combinatie aan de linkerkant weet zij het net te vinden en brengt met deze goal haar ploeg op een 4-2 voorsprong.

Na een korte drinkpauze waarin Theo zijn ploeg eigenlijk enkel aanspoort te laten zien wat ze in huis hebben komen de zaterdag vrouwen direct beter uit de startblokken. In de tweede helft maken de Winterswijkers het zichzelf eindelijk gemakkelijk door het veld groot te houden bij balbezit en de bal snel rond te spelen. Rood Zwart heeft hier amper een antwoord op en komt in de hele tweede helft niet verder dan een paar kleine kansen. Wilma Wiggers vangt nog een aantal keren prima de bal en bedient haar speelsters met zowel korte als lange passes.

In hoog tempo volgen de doelpunten elkaar op. Mooie combinaties worden afgewisseld met prima individuele acties. Fleur weet nog 3 keer het net te vinden. Jolanda Smit schrijft 2 doelpunten achter haar naam en Sanne en Maartje weten beiden ook nog een keer te scoren. Achterin wordt er gecontroleerd gespeeld. Invalsters van de 25+ groep Janet van Bree en Evelien Blikman (bedankt!!) spelen beiden een prima helft en zo leggen de zaterdag vrouwen toch nog een mooie pot voetbal op de mat.

Helaas blijven ook concurrenten SVZW VR2 en FC RDC VR1 het goed doen waardoor de achterstand op beide teams gelijk blijft. Volgende week spelen de zaterdag vrouwen opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen KOSC VR2 om 13:00 uur op veld 2.

Deel dit bericht