27-11
22-11-2014: DETO VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk zaterdag-vrouwen lijden opnieuw puntenverlies. In Vriezenveen werden de Winterswijkers met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Jolanda Smit wist de eretreffer te maken.

Het door blessures geteisterde zaterdagelftal reisde met slechts 11 speelsters af naar Vriezenveen waar om 14:30 uur werd afgetrapt.
In het eerste kwartier van de wedstrijd konden de zaterdagvrouwen goed meekomen. DETO probeerde door middel van de lange bal gevaarlijk te worden, maar FC Winterswijk wist deze aanvallen goed te keren. FC Winterswijk ging echter niet zuinig om met balbezit en dit werd al snel genadeloos afgestraft door DETO. Binnen een paar korte passes stond een speelster van DETO vrij voor de goal en schoot haar team naar een 1-0 voorsprong. Het antwoord van de Winterswijkers volgde niet veel later. Jolanda Smit besloot van afstand eens een schot op goal te wagen en de goalie van DETO liet zich verrassen. Na wat grabbelwerk rolde de bal langzaam over de doellijn. De grip die FC Winterswijk op de wedstrijd had leek langzaam toch wat te verslappen. Bert liet zijn speelsters in het veld van een aantal posities wisselen waardoor Maartje Grevers op haar vertrouwde linksback positie kwam te spelen, Wilma Wiggers een plek naar voren schoof naar de linkshalf positie, Jolanda Smit naar de mid-mid positie werd verwezen en Maaike Gerritsen de taak van voorstopper op zich kreeg.
Na een kwartier spelen bracht de trainer van DETO een speelster in die velen van de zaterdagvrouwen nog kenden uit het seizoen waarin ze voor SKVW tegen DETO speelden. De spits heeft maar liefst 61 interlands voor het Nederlands vrouwenelftal gespeeld en wist vanaf het moment dat ze binnen de lijnen kwam dan ook voor veel dreiging te zorgen. De mid-mid van DETO bleef daarnaast erg voorin hangen en Jolanda Smit kon hierdoor maar moeilijk zelf aan voetballen toekomen en nauwelijks de voorste linie ondersteunen.
Vanaf de 20e minuut leek DETO ineens haar draai gevonden te hebben en ging het hard met de doelpunten. Door 2 tegen 1 momenten, 1 op 1 situaties en een penalty wist DETO voor rust uit te lopen tot een 4-1 voorsprong. FC Winterswijk had lange tijd geen antwoord op dit aanvallend geweld, ging steeds meer achteruit lopen en gaf zo DETO des te meer ruimte om te voetballen. Een compliment voor Lesley te Kortschot die in de eerste helft, ondanks een pijnlijke nekblessure, de meest gevaarlijke speelster was aan Winterswijkse zijde.

In de rust besloot trainer Bert Klein Geltink om achterin 1 op 1 te gaan spelen met als uitwerking dat Jolanda Smit in aanvallend opzicht meer zou kunnen brengen. Dit leek goed uit te pakken. Hoewel de rugdekking achterin weg was werd er scherp verdedigd en lukte het de Winterswijkers aardig om stand te houden. De mid-mid van DETO zakte op momenten wat meer in om de vrije speelster Jolanda op te pakken. In de eerste 15 minuten van de tweede helft werd er een handjevol kansjes gecreëerd. Uit de flinke overtredingen die de achterhoedespeelsters van DETO inzetten volgde een aantal keer een vrije trap en ook door combinaties wisten de Winterswijkers steeds meer op te schuiven richting doel. Wietske van Dijk was zeer dicht bij een treffer. Afgaand op het hand-gebaar dat de keepster maakte zou Wietske’s vrije trap naast het doel belandden. Groot was dan ook de schrik op het gezicht van de keepster toen de bal hard de paal raakte. Vanuit de rebound lukte het Petra Schreurs helaas niet om alsnog tot scoren te komen. Aan de andere kant was het Maartje Grevers die DETO weerhield van scoren. Een schot vanaf de zijkant wist zij nog net van de lijn te halen.
Met nog 30 minuten te spelen kreeg aanvoerster Anette Sloos ongelukkig een bal in haar gezicht. Omdat haar bloedneus maar aan bleef houden moest zij naar de kant en ze zou de rest van de wedstrijd langs de kant blijven en later zelfs nog naar de eerste hulp moeten (inmiddels gaat het weer goed met haar neus). Kijkend naar de achterstand, de resterende tijd op de klok en het feit dat de zaterdag-vrouwen nu met 10 man verder zouden spelen was de hoop op 3 punten bij velen wel vervlogen. Opgeven hebben de speelster geen moment gedaan, maar de vrouwen uit Vriezenveen wisten wel nog 2 keer te scoren en zo brachten zij de eindstand op 6-1.

Sommige wedstrijden moet je snel vergeten en dit is er zo één. Op naar de volgende!

Deel dit bericht