23-11
22-11-2014: ST: SP Haarlo/Noordijk D1D - FC Winterswijk D4
Afbeelding: D4 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk D 4 wint wederom overtuigend

Nadat vorige week met goed voetbal FC Eibergen aan de kant was gezet, was vandaag SP Haarlo/Noordijk D1D aan de beurt. Tijdens de warming up kon je al zien dat de jongens er zin in hadden, nu was het nog afwachten hoe goed de tegenstander is. Jammer genoeg kon Max door een blessure niet meedoen, maar het tekent de éénheid van deze groep dat Max gewoon op de bank zat om de jongens aan te moedigen, klasse Max!!

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten onze jongens er bovenop en we kregen al redelijk snel een paar kleine kansjes, maar of we wachtten net iets te lang met schieten of de tegenstander greep op het laatste moment goed in, maar de bal wilde er maar niet in…….
Onze achterhoede moest vandaag wederom super-scherp voetballen want SP Haarlo/Noordijk had een enorm goede spits, klein kereltje, sterk aan de bal en een goede pingelaar. Maar gelukkig door het enorme goede verdedigen van Siep, Lucas, Tom en Okkie kwam deze goeie voetballer niet verder dan 20 meter voor de goal.
We hadden al snel gemerkt dat we vandaag, door simpel te voetballen genoeg kansen konden krijgen, helaas gingen die kansen er in de eerste helft net niet in ondanks het harde werken van Jaimy, Cas, Thijs voorin en Milan, Floris en Jeroen op het middenveld. Ruststand 0-0.

In de rust was al aangegeven dat iedereen een voorbeeld moest nemen aan Floris zoals hij de eerste helft voetbalde, bal goed aannemen, rustig aan de bal blijven en dan proberen simpel te voetballen zonder teveel te pingelen.

In de 2e helft waren we scherper en werd er nu ook simpel gevoetbald of… zoals de proftrainers het noemen “je moet de bal het werk laten doen”. Dit resulteerde in de 7e minuut van de 2e helft dan ook in de bevrijdende 0-1 via Coen die randje buitenspel stond, maar de bal keurig binnenschoot.
In de 10e minuut was het die gevaarlijke spits die 1 keer langs onze verdediging glipte en alleen op Mark afging, gelukkig kwam Mark supersnel en scherp uit waardoor de spits de bal te ver naar de buitenkant moest spelen en hierdoor de bal achter moest laten lopen. Daarna heeft de tegenstander geen enkele kans meer gehad, mede doordat Siep en Lucas messcherp op die spits zaten! En Mathijs A en Mathijs H de buitenspelers geen enkele kans gaven om te voetballen.
In de 12e minuut was het de enorm sterk voetballende Coen die op het middenveld de “akka la tjakka” deed en 2 spelers van Haarlo het bos in stuurde, vanaf eigen helft sprintte hij de andere middenvelder eruit en stelde Okkie in staat om te scoren: 0-2.
Niet veel later was het Noah die vanaf 17 meter op de lat schoot, deze bal ging omhoog en stuiterde een meter voor de doellijn maar via het enorme effect dat aan de bal zat draaide de bal prachtig in de goal: 0-3.
Het slotakkoord was voor Okki, die 5 minuten voor tijd de 0-4 maakte. Na een prachtige actie schoot hij bijna vanaf de achterlijn de bal echt fantastisch in de goal.
Mede door dit prachtige resultaat staan we nu op de 3e plaats in de competitie, wat echt een topprestatie is voor deze leuke groep jongens.

Complimenten aan deze groep jongens die altijd wil trainen en voetballen.
En een groot compliment aan trainer/leider Thomas die iedereen zoveel mogelijk laat voetballen (niet makkelijk met 5 wissels iedere wedstrijd) en positief de jongens coacht.

Deel dit bericht