26-03
23-03-2019: EGVV 2 - FC Winterswijk 4
Afbeelding: Zaterdag4

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel

Na de geweldige 4-3 overwinning vorige week op de naaste concurrent, namen de Jonge Helden van Zaterdag 4 het afgelopen weekend op tegen de nummer negen van de competitie. Dat zal wel los lopen, moet het illustere duo De Smidt/Redeker hebben gedacht. Beiden lieten namelijk verstek gaan. Ze prefereerden blijkbaar andere bezigheden boven het begeleiden van hun jongens. Afwezig wegens privéomstandigheden wordt er dan gezegd. Aan Siebe te Winkel de ondankbare taak om de ‘muizen’ nog enigszins in het gareel te houden.

Nou was uw verslaggever zelf ook niet aanwezig. Privéomstandigheden. Tja… Toch heb ik zo mijn bronnen. En die hebben mij dusdanig geïnformeerd, dat ik je toch iets kan berichten. Zei het in ietwat afgeslankte vorm.

Het was allemaal niet best zaterdag. Aanvallend ronduit zwak, snel de kop laten hangen, verdedigend een gatenkaas, met gaten nog groter dan de kaas zelf… Het zal ook het affiche zijn geweest, vermoed ik. EGVV 2 is natuurlijk wat anders dan Haaksbergen 3. Onderschatting slaat dan makkelijk toe. En dan denk je vrijdagnacht om 04.00 uur al gauw ‘ik neem er nog één, of twee’. Een enkeling had ook een alcohollucht om zich heen, waarbij elk aura, hoe krachtig ook, het à la minute zou afleggen.

Nou is het wel moeilijk voetballen hoor. Tegen een team dat met man en macht verdedigt. Maar geef ze eens ongelijk. Wat wil je, tegen de koploper. Als ze het op een gelijkspelletje kunnen houden, is dat pure winst. Verder begreep ik dat het veld nou ook niet echt bijdroeg aan een goede pot voetbal.

Gelukkig zijn de Jonge Helden tegenwoordig wel zo volwassen, dat ook slechte wedstrijden en op een slecht veld worden gewonnen. Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 1-4. De doelpunten kwamen op naam van Daniël van Rienen, Timo Kolsté, Tibor van de Linde, Jelmer van der Stoep en Sebastiaan de Vries. Nu hoor ik je denken. Hè? Vijf doelpuntenmakers? Ja, je leest het goed. De quizvraag luidt dan ook: wie maakte een eigen doelpunt? Het antwoord krijg je de volgende keer.

Snel vergeten dus maar. En over twee weken weer uit een ander vaatje tappen graag. Misschien op de vrijdag ervoor dat ene tapvaatje wat eerder sluiten… Zou ook niet verkeerd zijn. Gezien het affiche moet het tussen de oren nu wel goed zitten: thuis op Sportpark Jaspers tegen Haaksbergen 2.

OPeee

Deel dit bericht