26-08
23-08-2015: FC Winterswijk 8 (zon) - FC Winterswijk 11 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW8 nog steeds ongeslagen dit seizoen: 8-0

FC Winterswijk 8, vorig seizoen nog het zevende, is de voorbereiding uitstekend begonnen. In een onderonsje met de clubgenoten van FCW 11 bleek het achtste een maatje te groot: 8-0 na een ruststand van 5-0.

De verwachtingen van onze tegenstander waren hooggespannen. Het elfde was namelijk flink versterkt, ze hadden vorige week het tiende opgerold met dubbele cijfers in slechts 70 minuten tijd en ook het zelfvertrouwen ontbrak niet. Bovendien hadden ze doorgetraind en zou het conditioneel gezien een slijtageslag moeten worden voor het achtste. Niets bleek echter minder waar.

Voor het achtste was het de schone taak om daar korte metten mee te maken. En dat lukte snel. Heel snel. Met aanwinsten Sonny (spits) en Jean-Pierre (linkshalf) in de basis trokken de zwarthemden ten strijde. Met succes. In vlot tempo volgden de doelpunten elkaar op. Sonny begon met een intikker en kopte er daarna ook nog een binnen. Koppend scoorde ook Rick, iets dat normaal is weggelegd voor Mark J. Hij scoorde vandaag echter eens met de voet. Sonny maakte voor rust overigens zijn hattrick compleet. Leuk debuut. Samengevat: 5-0 bij rust en het publiek, dat ook nu weer massaal aanwezig was, wederom de grote winnaar.

De tegenvallende tegenstander was niet de enige reden dat bij rust het duel al ruimschoots beslist was. Elke linie scoorde volgens de wel erg betrokken scheidsrechter een dikke voldoende. Opvallend was overigens dat deze leidsman een kleedkamer deelde met het achtste elftal. De scheids had wel een punt (en wij later drie): het stond goed bij FCW8 en ondanks wat hulp van de doelman was de tussenstand absoluut terecht. Behoudens een rollertje op de paal werd Bart geen moment op de proef gesteld.

In de tweede helft een aantal wisselingen. Muppet werd op de doellijn geposteerd en had de taak om net als zijn voorganger de nul te houden. Dat lukte, chapeau! Mark W. stond zijn mannetje als invaller op de backpositie en Harry bleek voldoende hersteld van het uitlaten van zijn hond en speelde een helft mee. Voorin werd Joey ingebracht, logischerwijs aan de (zij)lijn voorin. Ook in deze formatie wist FC Winterswijk 8 de score op te voeren, al ging het voetballend wel moeizamer.

De eerste treffer na rust kwam op naam van Mark J. Het deed denken aan een Axe reclame. Hij stoomde op vanaf achteren en iedereen liep van hem weg. Zijn vrije doortocht beëindigde hij een meter of 20 van de goal en haalde toen genadeloos de trekker over. Een onhoudbare knal in de kruising was het resultaat. Doelpunt van het seizoen tot dusver. In de resterende tijd vergrootte Sonny zijn bijdrage aan de overwinning. Creatieveling Jean-Pierre zorgde onder meer voor het voorwerk.

Conclusies kunnen we nog niet te veel trekken uit deze overwinning. Wel was duidelijk dat FCW 8 er sterker op is geworden. Het is nu zaak om dit ook op het veld bij competitiewedstrijden te laten zien. Eerst wordt er echter nog geoefend. Over twee weken is klassegenoot FC Trias de tegenstander. Daarna begint het echte werk.

Deel dit bericht