25-11
23-11-2019: FC Winterswijk 4 - Avanti W. 2
5712

Wat ging er fout?

Ja. Zeg het maar. Wat ging er fout? De in het maagdelijk wit spelende Jonge Helden kregen het niet voor elkaar om het stug verdedigende Avanti W. over de knie te leggen. De mannen uit Enschede deden hun naam – met daarin de W van wilskracht – eer aan. Niet alleen verdedigend deed de ploeg het goed, ook voetballend waren ze zeker een uur lang gelijkwaardig aan FC Winterswijk. Onvoorstelbaar dat ze slechts op de negende plaats staan. Die gaan wel hoger eindigen. Mark my words.

Of geef ik nu de bezoekers te veel credits? Leek het maar zo, omdat De Jonge Helden niet in hun gewone doen waren? Dat laatste was zeker waar. In ieder geval wat betreft de eerste helft. Die was echt niet om aan te zien. Het was bagger in het kwadraat. Maar ik zou Avanti W. te kort doen wanneer ik zou zeggen dat het alleen daar aan lag. Ze speelden het potje heel aardig mee en hadden ook een paar leuke kansen. De meeste waren voor hun grote, sterke spits, genaamd Ali. Hij had wel iets weg van Sandokan (googelen). Maar ‘de tijger van Maleisië’ wist ‘de frikandel’ van FC Winterswijk niet te passeren. Jawel, Tijmen Kobes van Zaterdag 2 stond weer onder de lat. En uiteraard deed hij het weer prima. Dat kon dus niet van alle Jonge Helden worden gezegd. Zelfs de dragende spelers – Jelmer Timpert, Tibor van de Linde en Sebastiaan de Vries – waren niet zichzelf zaterdag. En dan zakt natuurlijk ook de rest weg in het moeras. Ze creëerden in die hele eerste helft ook maar één enkele kans. Sebastiaan snelde er op links weer eens op de brommer vandoor, maar zijn balletje breed werd door Wessel Lammers jammerlijk naast gepeerd.

In de tweede helft – ik neem aan na een donderspeech van coach De Smidt – kwam er meer lijn in. Ook de twee verse krachten, The Angels Pim Flint en Melvin Wiggers, zorgden voor meer elan. En dat betaalde zich binnen vijf minuten bijna uit. Tibor krulde een bal rakelings langs de kruising. Even later zal Sebastiaan hebben gedacht ‘nu prik ik hem zelf in de korte hoek’. Helaas voor hem en iedereen die De Jonge Helden een warm hart toedraagt… op de paal. Had hem maar weer breed gelegd Sebastiaan. Melvin had hem voor een leeg doel voor het intikken. Tja, keuzes hè. Gelukkig bleef men doorgaan. De druk werd opgevoerd. En Avanti W. moest op een gegeven moment in z’n achteruit. Het laatste kwartier was het zelfs vrouwen en kinderen eerst. Slechts sporadisch kwamen de ‘Pluskutters’ nog over de middellijn. Overigens niet geheel ongevaarlijk. Uit een vrije trap kopte Sandokan naast en een knal van afstand kon door Tijmen maar ternauwernood worden gekeerd. Bij de zwarthemden, excuus: withemden, waren Tibor (redding keeper en kopbal zijnet) en Sebastiaan (Fallrückzieher rakelings naast) nog dichtbij een treffer.

Zo bleef de brilstand dus op het scorebord staan: 0-0. Bij Avanti W. werd het laatste fluitsignaal met luid gejuich ontvangen. Zij bezorgden voor de tweede keer op rij een topper gezichtsverlies. De Jonge Helden dropen teleurgesteld af. Twee kostbare punten verloren in de strijd om het kampioenschap. Maar niet alleen dat. Ook Daniël van Rienen zal men even moeten missen. In de nacht van vrijdag op zaterdag brak hij zijn kuitbeen. Kan er ook nog wel bij. Volgende week weer volle bak jongens. En dan graag vanaf het begin. 

OPeee

Deel dit bericht