24-03
24-03-2018: Grol JO9-2 - FC Winterswijk JO9-3
Afbeelding: JO9-3

Eindelijk weer een verslag van de Talentjes van FC Winterswijk JO9-3 !!!
Het laatste verslag was al zo lang geleden dat mensen zich al af begonnen te vragen of JO9-3 nog wel wedstrijden speelt ....
Helaas is uw reporter niet bij alle wedstrijden aanwezig dus is er niet altijd een verslag, maar vandaag was hij present.

De boys van Gerben en Stefan mochten voor de 3e keer dit seizoen aantreden in Groenlo om Grol JO9-2 te bestrijden. De eerste keer (voor de beker) werd er verloren, de tweede keer (najaarscompetitie) gewonnen. Vandaag dus de derde keer, in de voorjaarscompetitie, onder een heerlijk voorjaarszonnetje. Twee weken geleden had Grol op Sportpark Jaspers nog gewonnen van FC Winterswijk JO9-2, dus we waren gewaarschuwd.

Met keeper Noud in de gelederen was de start voortvarend. Al in de eerste minuut had Jim een mooie actie waarna de bal bij Rens kwam. Deze stuitte echter op de Grolse doelman. Een paar minuten later kwam Rens goed door op links, maar zijn voorzet werd weggekopt door een verdediger. De bal werd opgevangen door FC Winterswijk, maar na balverlies was Grol razendsnel in de counter. Na twee passes kwam er een Grollenaar alleen voor Noud, die helaas kansloos was: 1-0. Een flinke domper natuurlijk, maar de Talentjes lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Fanatiek werd er weer de aanval gezocht en dit leverde een schietkans voor Rens op. Zijn vizier stond iets te hoog afgesteld, dus de bal vloog over.

Na de tactische onderbreking was het een paar minuten lang vooral middenveld-spel. Noud kon een te scherpe bal van Grol rustig oprapen en hij koos voor de opbouw via Thom. Omdat de tegenstander direct druk zette speelde Thom de bal prima direct langs de lijn naar Lenn. Deze zette het op een lopen en behield oog in oog met de keeper de rust om de bal eenvoudig langs diezelfde keeper te tikken: 1-1. Twee minuten laten opnieuw een Winterswijkse aanval, met een prima voorzet richting 2e paal. Een verdediger sprong naar de bal en sloeg hem overduidelijk met de hand weg, en beide ploegen stopten min of meer omdat iedereen rekende op een strafschop. De spelbegeleider gaf echter aan dat er doorgespeeld kan worden. Even later kreeg Grol een aardige schotkans, maar keeper Noud redde prima. Het leek erop dat met een gelijke stand de ranja naar binnen gewerkt kon worden, maar net voor het rustsignaal kreeg FC Winterswijk nog een corner. De voorzet van Jim werd door Joshua binnengewerkt: 1-2. Dus smaakte de ranja door deze voorsprong net iets lekkerder ...

De start van de 2e helft leek verdacht veel op die van de 1e helft. Opnieuw bediende Jim in de eerste minuut Rens, en opnieuw bracht de keeper van Grol redding. Kort daarna een prachtige aanval van FC Winterswijk. Joshua kwam in balbezit en speelde Jim in, die goed doorhad dat een een-twee de beste optie was. Joshua was dus terug in balbezit en hij opende op Lenn, die helaas een afzwaaier produceerde. in de 28e minuut kreeg Grol een vrije schop naar een overtreding van Lenn, maar de bal werd overgeschoten. Het was echter een voorbode voor een fase waarin Grol iets sterker werd. Een aardig schot van een Grol-speler werd door Noud keurig klemvast gepakt. En gelukkig stond Guus weer ouderwets te verdedigen! Hij won bijna al zijn duels, en tot twee keer toe onderbrak hij een gevaarlijke Grolse counter. Helaas was het in de 32e minuut toch raak voor Grol, een aardige aanval werd vakkundig afgerond: 2-2. En twee miuten later werd het zelfs 3-2, na slordig balverlies in onze verdediging. Dat JO9-3 over veerkracht beschikt bleek een minuutje later al. Een corner werd door Rens strak naar de 1e paal geknald, waar een Groenlose verdediger de bal in eigen doel werkte: 3-3.

Met nog 5 minuten op de klok gingen alle remmen los! Na een prima aanval werd Rens van achteren getorpedeerd. Hij nam zelf plaats achter de bal om de (na enig aandringen) toegekende vrije schop te nemen. Zijn poging werd door een verdediger uit de hoek gekopt. Kort daarna werd een schot van Joshua geblokt door een Grols been. In de voorlaatste minuut kreeg Lenn de bal op rechts, en waar hij misschien wel had moeten voorzetten koos hij ervoor te schieten. De Grolse defensie, inclusief de doelman, had hierop kennelijk niet gerekend, want de bal verdween zomaar in het net: 3-4. Rens had de wedstrijd vervolgens nog definitief kunnen beslissen toen de keeper van de tegenpartij hem de bal zomaar in de voeten schoof. Het schot van Rens verdween echter over de lat.

Hierdoor werd 3-4 dus de eindstand. Bij vlagen uitstekend gespeeld, bij vlagen ook wat chaotisch. Posititef is natuurlijk dat we twee keer een achterstand hebben kunnen ombuigen in een voorsprong, en uiteindelijk de winst over de streep hebben getrokken. Als we nog kiets vaker voor de makkelijke oplossing leren kiezen en nog iets meer oog voor elkaar hebben kunnen we nog hoge ogen gooien!

Natuurlijk werden ook vandaag weer strafschoppen genomen na de wedstrijd.Grol benutte slechts 2 van de 7 pingels, mede door twee prima reddingen van Noud. Voor FC Winterswijk schoten Guus, Jim, Lenn, Joshua en Noud feillos raak, en zagen Rens en Thom hun inzet helaas gekeerd door de keeper.

Over twee weken spelen we de volgende wedstrijd (volgend weekend is Pasen). HMC '17 JO9-1 komt dan op bezoek op Jaspers.
 

Deel dit bericht