25-04
24-04-2016: Erix 2 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW 8 herstelt zich ditmaal op tijd

FC Winterswijk 8 moet de eer zien hoog te houden in de laatste wedstrijden, want verder staat er niets meer op het spel. De ploeg moest dit tegen Lievelde 2 wel doen met een enigszins gehavend team. Aangezien onder meer de eerste én tweede aanvoerder ontbraken, mocht opnieuw aanvoerder nummer drie, Jeroeney, de band ombinden. Hij zag ‘zijn’ team winnen, maar niet zonder slag of stoot: 3-5.

Trots kon hij als aanvoerder niet zijn op zijn team. Het speelde ronduit belabberd in de eerste 45 minuten. Daarbij werd het ook niet geholpen door het weer. De sneeuw, regen en zon volgden elkaar in een sneller tempo op dan dat FCW8 de bal rond liet gaan. En aangezien het gehalte mooi-weer-voetballers in het team vrij groot is, was het logischerwijs Lievelde dat met een 2-1 voorsprong de kleedkamers opzocht. Die voorsprong kwam er overigens niet zomaar.

FC Winterswijk 8 nam namelijk de leiding op het veld naast station Lievelde Centraal. Een dieptepass die te hard leek werd toch nog op waarde geschat door de sprintende Marc T. De doelman kon zijn ogen ook niet geloven, helemaal niet toen de rappe spits de bal uit een vrijwel onmogelijk hoek met rechts in het netje werkte. Knap gedaan. Daarmee was ook meteen het enige hoogtepunt van de eerste helft een feit, al kon een FCW8-speler het niet verkroppen dat er slechts eenmaal werd gescoord door een FCW-er. Daarover zo meer…

De achterstand voor de thuisploeg was meteen de reden om eens even aan te zetten. Dat leidde snel tot resultaat. De 1-1 was een prima uitgespeelde counter via hun snelle buitenspelers. De voorsprong was er eentje om snel te vergeten. Een verdediger van Lievelde leek even daarvoor nog het lachertje van de dag te worden met een schot op zijn eigen goal, zijn inzet ging (helaas) net mis. Harry wilde laten zien hoe dit wel moest en gaf een schoolvoorbeeld van een mooie eigen goal.

In de rust werd de boel omgegooid. Volgens een slijmende en nog onbekende medespeler was dit een meesterzet van trainer/coach Vd Vlekkert. Het pakte inderdaad ook goed uit. De gelijkmaker en de voorsprong werd tegen het touw gewerkt door de ingevallen Sonny. De eerste was een mooie volley, de tweede een prima uitgespeelde goal. Lievelde deed nog wel wat terug (houdbare bal), maar FC Winterswijk reageerde op de juiste manier door, ondanks de dramatische leidsman, te scoren.

Ook in een man-minder-en-coach-minder-situatie had Lievelde niets meer te vertellen. Maarten wist nog wel een inzet uit de kruising te koppen (er stond blijkbaar een trampoline in de goal), maar dichterbij kwamen de gastheren niet.  Aan de andere kant maakte Marc T met zijn tweede en Remke het vijftal doelpunten compleet. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning, op basis van de eerste helft absoluut niet.

Nog twee voorstellingen te gaan en dan zit het seizoen erop. Komt dat zien!

Deel dit bericht