28-09
24-09-2016: FC Eibergen VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Zaterdag 24 september reisden de zaterdag vrouwen af naar Eibergen voor een wedstrijd tegen het altijd lastige FC Eibergen VR1.

In het eerste kwartier van de wedstrijd werd direct weer duidelijk hoe fysiek sterk en snel de ploeg uit Eibergen is. In voorgaande seizoenen hadden de zaterdag vrouwen het ook altijd lastig en ook vandaag weer stonden ze onder grote druk. Zowel achterin als op het middenveld was er te weinig controle om zelf aan voetballen toe te komen waardoor er veel balverlies geleden werd. De behendige speelsters van FC Eibergen wisten hier wel raad mee en kwamen een aantal keren gevaarlijk voor doel. Toch wisten Juliët Abbink, Sharon Groot Jebbink, Emma Kraan en Sanne Aalbers als defensie voldoende stand te houden. Wanneer hun tegenspeelsters toch wisten door te breken stond daar nog Daisy Vreman die wederom in 1 op 1 situaties heel goed uit haar doel kwam en zo een aantal gevaarlijke kansen wist te keren.

Volledig tegen de verhoudingen in kwamen de Winterswijkers toch op een voorsprong. In een spaarzame aanval zette de defensie van FC Eibergen weinig druk, waardoor Maaike Tetelepta ruimte zag om op te lopen en een schot op doel te lossen. De keepster wist dit schot echter te keren, maar bracht hiermee Ilse Wiggers in scoringspositie. Ilse twijfelde niet en schoot heel beheerst de bal in de touwen. Groot was de opluchting aan Winterswijkse zijde en even groot de teleurstelling bij de vrouwen uit Eibergen. Even leken ze uit het veld geslagen en kreeg FC Winterswijk meer ruimte om te voetballen. Na een, door Sharon Groot Jebbink geïnitieerde, drinkpauze (wanneer een scheidsrechter in de 22e minuut richting dug-out wijst voor een nieuwe bal kan dit, zo bleek, gemakkelijk verward worden met een drinkpauze) speelden de Winterswijkers beter. In het restant van de eerste helft werd er echter door beide ploegen niet meer gescoord.

In de rust moesten er noodgedwongen een aantal omzettingen gedaan worden, waardoor het de 2e helft weer even aftasten was voor de Winterswijkers. FC Eibergen creëerde, mede hierdoor, kans op kans. In de afronding waren zij echter niet nauwkeurig genoeg of brachten Daisy, de paal of de lat nog redding. Net als in de eerste helft had FC Eibergen veel meer en grotere kansen, maar was het ook deze helft FC Winterswijk die het net wist te vinden. Maaike Tetelepta wist met haar rug naar de goal goed weg te draaien van haar tegenspeelster, zich vrij te spelen en met een ferm schot haar ploeg op een veiligere 0-2 voorsprong te brengen. Direct vanaf de aftrap liet FC Eibergen echter een knap staaltje veerkracht zien door direct de aanval te zoeken en de Winterswijkse defensie te slim af te zijn: 1-2.

Ook in het restant van de 2e helft bleef FC Eibergen de defensie van FC Winterswijk onder druk zetten. Gezien het aantal kansen hadden de zaterdag vrouwen met een flink aantal tegendoelpunten en zonder punten naar huis kunnen gaan, ware het niet dat FC Eibergen te onrustig was en soms het overzicht mistte in de afronding. Eén doelpunt wisten ze er nog in te krijgen toen een vrije trap wat verkeerd ingeschat werd door de, verder zeer goed keepende, Winterswijkse goalie en de bal langzaam in de verre hoek rolde. Na 90 minuten keihard werken mogen de zaterdag vrouwen dan ook blij zijn met een punt tegen een fysiek sterke en goede ploeg.

Op woensdag 5 oktober speelt FC Winterswijk haar volgende wedstrijd. Dan is DZSV VR2 de tegenstander en wordt er om 20.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Welink in Dinxperlo.

Deel dit bericht