28-02
25-02-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - Achilles E VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

FC Winterswijk vrouwen sleept in zeer matige wedstrijd toch opnieuw 3 punten binnen.

Op zaterdag 25 februari werd er op het bijna uitgestorven sportpark Jaspers toch nog een wedstrijd gespeeld. De vrouwen traden op het hoofdveld aan tegen het op de laatste plaats geklasseerde Achilles VR1.
Dat het ondanks de plaats op de ranglijst niet per se een makkelijke wedstrijd zou worden onderstreepte trainer Theo van der Zwet vooraf nog maar eens. Doel was echter wel om achterin de nul te houden en een flink aantal keren te scoren om het doelsaldo wat op te krikken.

We kunnen gelukkig stellen dat dit doel deels behaald is, want de 0 hielden de zaterdag vrouwen. Aan het begin van de wedstrijd leek het er op dat er van scoren die middag wel wat terecht zou komen. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en na 10 minuten spelen, had de bal reeds de paal en een aantal keren de handen van de keepster geraakt. Nu doet dit wellicht vermoeden dat er goed, aanvallend gevoetbald werd, maar dat was helaas niet het geval.
De zaterdag vrouwen werkten heel hard, maar waren veel te onnauwkeurig in de aannames en passing. Er werd te weinig rekening gehouden met de harde wind en ook te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die er tussen de linies lag. Achterin werd er weinig weggegeven, maar het gevaar van een counteraanval lag op de loer. Met name de twee centrale verdedigsters van Achilles E VR1 rekten hun hamstrings met regelmaat op om de bal hard en hoog richting hun spitsen te schieten. Dit zorgde er voor dat keepster Daisy Vreman vrijwel het hele 16 meter gebied heeft doorkruist om dieptepasses te onderscheppen.

Na een half uur voetballen viel gelukkig dan toch het eerste doelpunt. Maaike Tetelepta stuurde Jolanda Smit met een harde steekpass de diepte in, de keepster bleef staan, Jolanda was sneller dan haar tegenstanders en wist feilloos af te ronden.
Tijdens de rust werd er in de kleedkamer wat hoofdschuddend en zuchtend geëvalueerd op het eigen spel. Er werd hard gewerkt, maar het moest en kon veel beter, dat was duidelijk.

Echter, het publiek werd ook in de tweede helft helaas niet getrakteerd op attractief voetbal. Wederom verspeelden de Winterswijkers veel te vaak klungelig de bal, was er weinig rust in het spel en kwamen de zaterdag vrouwen nauwelijks tot echte kansen.
Lichtpuntje: er werd toch weer gescoord. Jolanda Smit werd dit keer aangespeeld door Anchell van Workum, omspeelde enkele tegenstanders en schoot vervolgens raak: 2-0.

Achilles voerde hierop het aantal zogeheten 'poeiers' nog maar eens op en ging ook fysiek nog harder strijden. De Winterswijkers hielden echter stand en zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege.
Een zakelijke overwinning die het liefst snel vergeten wordt, maar die wel weer 3 punten heeft opgeleverd.

Zaterdag 4 maart reizen de vrouwen af naar Elst voor de kwartfinale van de beker tegen Spero VR2.

Deel dit bericht