25-03
25-03-2017: AZSV JO9-9 - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

Talentjes pakken derde winst op rij!

Kan het nog mooier? Op een prachtige zaterdagochtend genieten van een heerlijk zonnetje, en van een geweldige pot voetbal van de Talentjes met support van bijna alle ouders en broertjes en zusjes.

De Talentjes reisden vanochtend af naar Aalten om daar te spelen tegen de JO9-9 van AZSV. Vol vertrouwen natuurlijk, want de laatste twee wedstrijden werden gewonnen.

Met Rens de eerste helft op doel bogonnen de Talentjes fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 lag al in het netje. Jim bediende Keano uitstekend, en deze had schoof de bal prima langs de keeper. De Aaltenaren hadden geen antwoord op het spel van de Talentjes, slechts sporadisch kwam er een bal over de middenlijn. En die paar keren dat dat gebeurde waren Guus en Thom verdedigend op hun post. Beide waren ze niet alleen goed in het afpakken van de bal, maar ook in de passing naar teamgenoten. Er werd dus niet één bal "blind" naar voren getrapt. Ook Lenn wist het spel als controlerende middenvelder een paar keer prima te verplaatsen. Aanvallend werd er prima gecombineerd. Keano, Joshua, Efraïm en Jim hadden constant oog voor elkaar en gunden elkaar ook de bal. Dit bleek onder andere uit de 0-2, toen de bal keurig breedgelegd werd op Efraïm die weer eens op de juiste plek stond om binnen te schieten. Tussendoor had Lenn al een keer de paal geraakt en was Keano twee keer dicht bij een 2e doelpunt. Toen Keano even later 0-3 maakte uit een prima corner van Jim (lijkt wel of daar op getraind wordt!) was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met de 0-3 ruststand in de pocket konden de Talentjes aan de ranja.

In de tweede helft had Guus de plek onder de lat overgenomen van Rens. Al snel wist Keano zijn 3e van de wedstrijd te scoren, ditmaal was de tegenstander zo vriendelijk om de bal breed te leggen. Daarna was het de beurt aan Joshua, die goed doorzetten beloond zag worden met een doelpunt: 0-5. Jim mocht de 0-6 binnenschieten, en ook de 0-7 kwam van zijn voet (Joshua duwde de bal achter de lijn voor de zekerheid nog tegen het net) na een prachtige boogbal.

De eindstand was dus 0-7, alhoewel AZSV daar kennelijk anders over dacht. Bij terugkomst op Sportpark Jaspers bleek een 0-9 uitslag te zijn ingevuld! Twee gratis doelpunten weggeven is natuurlijk aardig, maar wij maken ze liever ook echt. De uitslag zal daarom ook gecorrigeerd worden ...

Dan natuurlijk de strafschoppenserie!
Keeper Guus hield een paar ballen fantastisch tegen, en voor de Talentjes wisten Jim, Efraïm, Thom, Joshua, Keano en Guus te scoren. Rens mikte op de lat, en Lenn had de twijfelachtige eer de eerste (!) te zijn die een penalty naast het doel mikte. Waarschijnlijk mikte hij op Guus, die naast de paal stond!

Al met al dus een prima wedstrijd, waarin iedereen belangrijk was en de overwinning mag dan ook één van het collectief genoemd worden. Volgende week thuis tegen FC Trias JO9-7 deze stijgende lijn doortrekken!

Tot slot wil ik nog even vermelden dat we vandaag voor het eerst zonder Mats hebben gespeeld. Mats, we vinden het heel jammer dat je gestopt bent. Weet dat je altijd welkom bent als je toch besluit weer te willen meespelen!
 

Deel dit bericht