26-09
25-09-2016: FC Winterswijk 6 (zon) - DEO 2
Afbeelding: Zondag 6

FCW6 laat er geen (kunst)gras over groeien: 6-0!!

Mooi weer en een galavoorstelling van FCW6. Het was 100% genieten op sportpark Jaspers deze zondagmorgen. De eerste competitiewedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 6-0 tegen DEO 2. De tegenstander mocht blij zijn dat de dubbele cijfers niet werden gehaald.

Met 19 fitte spelers was de keuze voor trainer RvdV enorm. De elf poppetjes die mochten beginnen lieten zien hoe het moest. Met veel passes, een geduldige opbouw en veel kansen speelde FCW6 een van zijn beste wedstrijden van de laatste tijd. Na de rust werd het voorbeeld gevolgd met een op vijf posities gewijzigd team. Elke helft werd dan ook met 3-0 gewonnen. Logisch natuurlijk.

De score werd vroeg geopend. Door veel druk te zetten wist deo niet wat ze moesten doen. Marc T lette goed op en knalde de 1-0 tegen het net. De tweede was veel moeilijker, maar met een halve(!) omhaal vond ie van dichtbij opnieuw het net. Collega Marc H kon het niet langer aanzien en besloot de motor ook maar ff aan te zetten. Uiteindelijk eindigde zijn rush naast het doel van de tegenstander en moest ie natuurlijk afleggen. Hij besloot echter anders, waarschijnlijk om morgen bij net koffieapparaat tegen Marc T in te kunnen gaan. Marc H werkte de bal via het been van de tegenstander in het doel: een bekeken eigen goal.

Direct na de rust sloegen de Winterswijkers tweemaal toe. Joey raakte de bal uitstekend en Marc T faalde niet een op een bij de doelman. Het was wachten tot de slotfase op het toetje: Sonny haalde hard uit voor de 6-0. Jeroeney dacht dit ook te kunnen. De bal verdween echter op het andere veld. Een klasse lager spelend elftal van FCW dat nog een speler nodig had, vroeg na het zien van dit vlammende schot specifiek om hem. Hij zou het beste passen bij het niveau van dat team. Dat bleek ook wel, want met een assist had ie een mooi aandeel in de openingstreffer.

Volgende week meteen een uitdaging tegen koploper Lochem. De eerste, tweede, derde en vierde doelman zijn afwezig, dus wie weet maakt een oude bekende wel zijn comeback in de goal... Aanvang zondag 9.30u op Jaspers.

Deel dit bericht