27-10
25-10-2014: FC Winterswijk D1 - Union D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Na een weekje rust was het van te voren al duidelijk: de jongens hadden er vreselijk veel zin in. Niet alleen wij maar ook onze tegenstander, van wie de bus al om 09.00 uur arriveerde op ons sportpark. We begonnen weer in onze drie-vier-drie opstelling, hierdoor spelen we achterin continu man op man, wat onze verdedigers prima doen.

De wedstrijd begint in hoog tempo. We zitten nog in de eerste minuut als Esteban de bal verovert en aan Stijn mee geeft, hij weet op zijn beurt Kay in stelling te brengen maar diens schot gaat helaas net voorlangs. In de tweede minuut roepen we weer het onheil over ons af. Een te zachte terugspeelbal komt bij de sterke spits van Union terecht, die Boris in de korte hoek passeert: 0-1. Weer lopen we achter de feiten aan, zoals vaker de laatste weken. Maar onze jongens gaan door alsof er niets aan de hand is. Nog geen minuut later is het Angelo die zich knap vrijspeelt en de bal voorlangs schiet. In de zevende minuut spelen we de bal weer uitstekend rond, Kay krijgt uiteindelijk de bal en schiet hem binnen. Jammer genoeg stond hij volgens de arbitrage in buitenspelpositie, waardoor het feestje niet doorgaat. In de 12e minuut is het Jurriën die goed doorzet en de bal aan Stijn geeft, die op zijn beurt ook weer voorlangs schiet. Hierna speelt de wedstrijd zich vooral af op het middenveld, waar veel strijd geleverd wordt door Esteban, Twan, Fabian en Stijn. Twan schiet nog een keer voorlangs. Maar ook Union doet nog steeds van zich spreken en krijgt vlak voor rust nog weer een kans die naast gaat. Rust 0-1 in het voordeel van Union.

In het begin van de tweede helft krijgen we direct een vrije bal te nemen, die uitverdedigd wordt door Union. De afvallende bal valt voor de voeten van Siem die zich geen moment bedenkt, maar naast schiet. In de 35e minuut is het de spits van Union die onze verdedigers te snel af is, maar zijn schot gaat gelukkig over. Vier minuten later kan Siebe ternauwernood redding brengen als de spits van Union lijkt te gaan scoren. We proberen het wel maar tot echt uitgespeelde kansen zoals in de eerste helft komen we in de tweede helft niet. We spelen te gehaast, waardoor het wat rommelig is. Maar net als in de eerste helft wordt er voor elke bal gestreden, waardoor we veelvuldig balbezit hebben maar hier eigenlijk te weinig mee doen. Tien minuten voor tijd is het Esteban die doorloopt op de keeper. Die mist de bal half, maar in tweede instantie is hij net eerder bij de bal dan Esteban. En zo verstrijken de laatste minuten. Het is inmiddels de tweede minuut van de blessure tijd als Jurriën de bal verovert en goed wegdraait bij de tegenstander. Vanaf 20 meter haalt hij verwoestend uit. Wat niemand meer had verwacht gebeurt toch, de dik- en dikverdiende gelijkmaker valt binnen: 1-1. Een prachtig doelpunt, de hele tribune (die enorm mee leefde) veert op en juicht mee met onze jongens. Na de aftrap van Union maakt de scheidrechter een eind aan de wedstrijd.

Het is fantastisch om te zien hoe hard onze jongens vandaag hebben gewerkt voor dit punt, we spelen in een fantastische klasse (2e divisie) waarin veel ploegen gelijkwaardig aan elkaar zijn en je prachtige spannende wedstrijden ziet. Volgende week de derby uit tegen Longa '30 in Lichtenvoorde, aanvang 10.00 uur.

Deel dit bericht