12-04
26-03-2016: SVZW VR2 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Zaterdag vrouwen stunten tegen koploper en winnen in Wierden met 1-2 van SVZW VR2. De doelpunten werden gemaakt door Maaike Gerritsen en Fleur Grevers.

Door de zure nederlaag tegen FC RDC VR1 van een week eerder werd de laatste kans op een kampioenschap voor de zaterdag vrouwen al verspeeld. Op zaterdag 3 april stond de uitwedstrijd tegen koploper SVZW op het programma. Na hier eerder in het seizoen van verloren te hebben en ook in de beker (ondanks veldoverwicht en een legio aan kansen) onderuit te gaan, was deze zaterdag de laatste kans op sportieve revanche.

Ondanks een wat matige warming-up stond de ploeg van trainer Theo van der Zwet goed en begon FC Winterswijk scherp aan de wedstrijd. Met name door de goede analyse van Theo voorafgaand aan de wedstrijd wisten de zaterdag vrouwen prima om te gaan met de speelwijze van SVZW. Na een kleine 10 minuten spelen ontstond er dan ook al lichte irritatie bij de vrouwen uit Wierden die zichtbaar niet in hun spel kwamen. FC Winterswijk gebruikte daarentegen al haar energie om aan te vallen en kwam er meerdere keren zeer gevaarlijk uit. Buitenspeelsters Wietske van Dijk en Fleur Grevers zorgden voor veel dreiging en konden goed combineren met schaduwspits Jolanda Smit. Op het middenveld liepen Heleen Floors en Maaike Gerritsen zich de longen uit het lijf om de constant wisselende tegenspeelsters te weerhouden van het opzetten van aanvallen. Afstandsschoten, cornerballen en korte combinaties door het hart van de verdediging lieten SVZW 30 minuten lang wankelen. Het lukte FC Winterswijk echter niet om door te drukken en zo kreeg SVZW de kans om zich te herpakken. Marloes Roerdink, Maartje Grevers, Sharon Groot Jebbink, Sanne Aalbers en Maxime Klein Langenhorst hadden het zwaar in de achterhoede, maar hielden zeer goed stand. In het laatste kwartier van de eerste helft moest keepster Daisy Vreman nog een aantal keren redden en wist ze met katachtige reflexen haar doel schoon te houden.

In de rust groeide het idee dat er vandaag iets te halen viel. Theo sprak zijn ploeg toe dat ze hier vandaag met minimaal 1 punt weg zouden gaan, maar al snel werd er onderling gefluisterd dat 3 punten het doel was en er geen genoegen zou worden genomen met 2 minder. Theo onderstreepte ook nog maar eens dat zijn speelsters zich aan hun taken moesten houden en de vrije verdedigster van SVZW gerust vrij mochten laten en haar aan het begin van een aanval mochten laten staan.

Desondanks kwam SVZW beter uit de startblokken na rust en wist het binnen 10 minuten te scoren. De zaterdag vrouwen lieten zich echter niet uit het veld slaan door dit tegendoelpunt en bleven de combinatie zoeken. Sanne Aalbers viel op door op de juiste momenten door te schuiven om zo de voorhoede te ondersteunen, maar ook op de juiste momenten achterin weer haar tegenstander in te halen en de bal te onderscheppen. Ook Lesley Geurink viel prima in en wist achterin veel op te ruimen. Constant aangespoord door verzorger Roy van Dijk en trainer Theo van der Zwet, bleven de zaterdagvrouwen bij hun taak en lieten de laatste vrouw van SVZW het spel maken. Geschrokken door de hoeveelheid ruimte die ze kreeg leverde zij vaak de bal in, waardoor FC Winterswijk weer in de aanval kon. Na de zoveelste actie van Fleur Grevers leek 1 van de speelsters van SVZW er klaar mee en bestrafte haar met een ferme tackel op de enkels. De scheidsrechter floot echter niet en terwijl bijna iedereen nog stond te kijken naar of de leidsman echt niet het fluitje naar zijn mond zou brengen zag Maaike Gerritsen ruimte voor een schot. Hoewel het bij haar vaak aan rust ontbreekt wist ze dit keer heel beheerst de bal in de linkerbovenhoek te schieten en zo haar ploeg weer op gelijke hoogte te brengen. Na wat verdwaasde blijdschap gemengd met bezorgdheid om hun medespeelster liepen de zaterdagvrouwen terug naar de eigen helft terwijl de scheidsrechter nog uitbracht: ‘Dit is dus waarom ik laat doorspelen in afwachting van voordeel’… Inderdaad, + 10 punten voor de scheidsrechter.

Dit doelpunt gaf de zaterdagvrouwen de vernieuwde energie die ze zo nodig hadden en het was eigenlijk wachten op een 2e doelpunt. SVZW kwam er op momenten nog gevaarlijk uit, maar creëerde geen echt grote kansen meer. Het was dan ook Fleur Grevers die het net wist te vinden. Een ferme uittrap van Daisy Vreman werd verkeerd ingeschat door de laatste verdedigster van SVZW en behendig meegenomen door Fleur Grevers. In haar weg naar het doel bleef zij kalm en met een strak schot bracht zij FC Winterswijk op een 1-2 voorsprong. Bijna zouden de zaterdagvrouwen het laatste kwartier nog met 10 man komen te staan toen Marloes Roerdink uitviel vanwege een enkelblessure. Waar ze het hele seizoen al vaak onze redder in nood is achterin, was er deze dag ook een heldenrol weggelegd voor Sandra Wiggers. Ondanks het heuglijke feit dat ze zwanger is, deed ze deze zaterdag toch voor 1 keer nog haar voetbalkleding aan ‘voor de zekerheid’. En zo kon FC Winterswijk ook het laatste kwartier, dat overigens wel erg erg lang duurde meneer de scheidsrechter, nog goed stand houden en liet het SVZW niet meer op gelijke hoogte komen.

Voor wie de wedstrijd niet gezien heeft was een blik op de gezichtjes van beide teams genoeg om te kunnen weten wat de uitslag was. Hoewel het kampioenschap uit zicht blijft is dit voor de zaterdag vrouwen een mooie zege om de 2e plaats in de ranglijst in zicht te houden. Tot slot nog grote dank aan Marloes Roerdink en Heleen Floors die beiden alles gaven en een groot aandeel hadden in de overwinning.

Deel dit bericht