28-03
26-03-2016: FC Winterswijk D3D - VVL D1D
Afbeelding: D3D seizoen 2015-2016

FC Winterswijk D3 in de KNVB-bekerfinale !!!

Nadat we vorige week voor de eerste keer sinds een jaar een competitiewedstrijd verloren hadden, moesten we ons deze week gaan richten op de belangrijke bekerwedstrijd tegen VVL D1. Het was niet zomaar een bekerwedstrijd, het ging hier om de halve finale en de winnaar komt uit in de KNVB-bekerfinale.

De voorbereiding verliep alles behalve vlekkeloos, de donderdagavond-training moesten we door omstandigheden laten lopen en er waren 3 jongens de hele week al zwak, ziek en misselijk. Daarbij optellend dat Mathijs A nog steeds niet kan voetballen en Floris zich vrijdag ziek had afgemeld……kortom geen top voorbereiding!!! Gelukkig beschikt de D3 over een uitstekende wedstrijdmentaliteit en laat het zich niet afschrikken door een training die niet doorgaat of een aantal jongens die er niet bij zijn, als TEAM hebben ze het fantastisch gedaan.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de 2 teams aan elkaar gewaagd waren. VVL had een aantal spelers die er bovenuit sprongen qua individu, maar als team waren/zijn wij sterker, en uiteindelijk wint altijd het team, zou Johan Cruijff zeggen!! Het werd een echte bekerwedstrijd met veel strijd, harde duels, mooie goals en veel spanning, zowel op als rondom het speelveld.

De allereerste kans was voor onze aanvoerder Noah, maar helaas stond de keeper op de goeie plek. Ook onze sterk spelende Maurice, Maarten en Sem W kregen goede kansen maar werden door de grensrechter buitenspel gegeven. De eerste 10 minuten waren dan ook duidelijk voor ons, maar helaas werd er niet gescoord. Daarna werd VVL beter en agressiever op de bal waardoor ze een paar goede kansen kregen, vooral door hun snelle rechtsbuiten die een plaag voor onze verdediging was. Maar gelukkig hebben wij Mark die alweer een goeie partij stond te keepen en Tom die uitstekend stond te verdedigen. Samen met de zeer sterk spelende Jonathan, Bram en Milan konden we de nul achterin houden en gingen we de rust in met 0-0.

In de 2e helft kon de wedstrijd alle kanten op en werd de wedstrijd steeds harder. Gelukkig trok ons middenveld het spel langzaam naar zich toe. Onze sterke middenvelders Sem de V, Maurice en Noah kregen steeds meer vat op het spel en kregen meer ruimte, waardoor ook de 1-0 kwam. Na een goed duel (duels moet je altijd winnen) veroverde Maurice de bal en kon onze snelle en sterk spelende Jeroen diep sturen. Deze gaf een uitstekende voorzet op Sem W die hem tegen de keeper aanschoot, de bal die terug kwam schoot onze spits Cas tegen een verdediger daardoor kwam de bal weer voor de voeten van Sem W en uiteindelijk was dat de verlossende 1-0 (een echte scrimmage).

Daarna probeerde VVL ons nog meer onder druk te zetten maar onze verdediging stond als een huis. Mathijs H vocht aan de linkerkant prachtige duels uit met hun sterke rechtsbuiten waardoor hun sterkste speler aan banden werd gelegd, en Jonathan pakte hun behendige linksbuiten hard maar fair aan waardoor beide buitenspelers lam werden gelegd. Door het sterke verdedigen kregen we de bal steeds makkelijker bij onze middenvelders, daardoor konden we makkelijker onze spitsen Max, Cas en Jeroen inspelen. Tien minuten voor het einde was het Cas die wederom de snelle Jeroen diep stuurde, de bal kwam rechts schuin van de goal en Jeroen schoot de bal prachtig in de lange hoek: 2-0.

Complimenten aan VVL dat ze ook na de 2-0 de moed niet opgaven, en vier minuten voor het eind kwam de terechte 2-1. Nu werd het nog billenknijpen en klotsende oksels voor de ouders op de tribunes, want het werden nog vier lange minuten. Wederom werd er voor iedere meter gestreden……Max die de laatste minuten alle duels won, ondanks dat zijn tegenstander 1,5 kop groter was (willen winnen!), Cas die als spits maar bleef sleuren en het middenveld dat bikkelharde maar faire duels uitvochten (heerlijk om te zien). Gelukkig konden wij de overwinning over de streep trekken en spelen wij binnenkort in de FINALE VAN DE KNVB-BEKER.

Voor de gehele selectie van de D3 een groot compliment voor de enorme inzet en de prachtige overwinning!
En zoals Johan Cruijff ooit benoemde:

VOETBALLEN IS SIMPEL!!
MAAR SIMPEL VOETBALLEN IS HET MOEILIJKSTE DAT ER IS……

Deel dit bericht