29-09
26-09-2015: FC Winterswijk 4 (zat) - HSC ’21 4
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Na de spectaculaire zege vorige week uit bij Grolse Boys onder leiding van interim-coach Henk Lammers – mijn neef dr. Zweepslag heeft er uitvoerig verslag van gedaan, waarvoor mijn dank – stond gisteren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de rol. De opponent was het altijd sterke HSC ’21 uit Haaksbergen. Coach De Smidt had zijn spelers op de trainingen flink afgeknepen. Hij wilde niet verliezen en leek enigszins nerveus door de afsluitende woorden van dr. Zweepslag.

En misschien werkte dit wel door op zijn spelers. De jonge helden begonnen namelijk slordig. Veel foute passjes, veel misverstanden, veel onnodig balverlies. Men kon niet in de wedstrijd komen. De groen-witte gasten hadden daardoor in het begin een ligt overwicht. En dit bekroonden ze dan ook met een fraaie treffer. In plaats van de bal rustig op te rapen roeide gelegenheidsgoalie Yaniek van der Stoep de bal uit zijn zestienmetergebied. Hij zag hem daarna met een mooie boog over hem heen in het lege doel belanden: 0-1. Dat zal voor de jonge helden het sein zijn geweest om alle schroom van zich af te laten vallen. Vanaf dat moment werd er namelijk veel beter gevoetbald. Een kopbal van Jelle Krooshof ging nog naast, maar niet veel later viel de gelijkmaker. Alleen voor de keeper was het doel voor Wessel Lammers te klein, maar in de rebound was Daan de Smidt alert. Met een simpel lobje zorgde hij voor de 1-1. De jonge helden bleven goed combineren. Vooral het goede spel van de nog jonge A-jeugdspeler Mart Grevers viel op. Hij was gewaagd op mid-mid gezet. Maar hij stelde zijn coach niet teleur en speelde een dijk van een eerste helft. Een duidelijke versterking voor het team!

Na rust ging men vrolijk verder. En het ging steeds beter lopen. Rust aan de bal, zoeken naar de vrije man, met een lichte druk naar voren. En dat resulteerde in een verdiende voorsprong. Na een prima steekpass van Bart de Jong rondde Berend Lammers beheerst af: 2-1. Daarna had linksbuiten Daniël van Rienen kunnen scoren, maar na een weergaloze passeeractie op het middenveld bleek het toch nog een heel eind te zijn naar dat doel. Zeker als je de avond ervoor pas om vier uur je bed inrolt met bijna een vol krat bier in je pens. Het ontbrak hem aan kracht om nog doeltreffend af te ronden. HSC ’21 ging vervolgens achterin één op één spelen. En nog voordat er aan de kant kon worden ingegrepen, kreeg het ook direct een levensgrote mogelijkheid. Maar de inmiddels ingevallen keeper – een echte! – Wessel Beijers van Zaterdag 3 stond zijn mannetje en redde subliem. Met behulp van de lat, maar toch. Later was het nog twee keer billen knijpen, maar ook toen hield Wessel zijn doel schoon. Wat een kanjer! Door de drang naar voren van de gasten kregen de jonge helden voorin natuurlijk de ruimte. En daar werd uitstekend gebruik van gemaakt. Een eerste poging van Berend Lammers ging nog mis. Hij imiteerde zijn broer Wessel perfect. De daaropvolgende pogingen waren wel raak. Het waren achtereenvolgens Bart de Jong (3-1), Daniël van Rienen (4-1) en Wessel Lammers (5-1) die het net lieten vibreren. Vooral de 4-1 was mooi. Over veel schijven werd de bal bij Daniël bezorgd. Die daarna vlammend afrondde.

Een prima overwinning jongens! De uitslag is wellicht iets geflatteerd, maar goed. De jonge helden bleken toch net iets dodelijker te zijn. En iets meer uitgekookt ook. Mede door de kleine aanpassingen. Toch wel een goeie coach dus, die De Smidt?

OPeee

Deel dit bericht