28-09
26-09-2015: Vogido VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk zaterdag vrouwen wint uit met 1-3 van RKSV Vogido VR1. Jolanda Smit, Sibel den Hartog en Fleur Grevers troffen doel voor de Winterswijkers.

Voor het eerst met de voltallige selectie en versterkt met Sibel den Hartog van de zondag vrouwen, vertrok FC Winterswijk op zaterdag 26 september naar Enschede. Een enkele tegenspeelster werd tijdens de warming-up herkend uit eerdere ontmoetingen, maar al snel werd er vooral gefocust op het eigen spel.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek FC Winterswijk er dan ook met de volledige aandacht bij te zijn. Waar in andere wedstrijden de eerste minuten nog wel eens rommelig verliepen werd er nu vanaf de eerste minuut vol druk gezet. Al na 5 minuten lag de bal dan ook in het doel van de Enschedeërs. Fleur Grevers wist na een korte solo Jolanda Smit aan te spelen die op 7 meter van het doel nog even vliegensvlug van haar man wegdraaide en genadeloos hard binnenschoot.

De grensrechter van RKSV Vogido liet in de minuten hierna meermaals horen wat hij van het spel van zijn ploeg vond. Ook binnen de lijnen werd er met steeds grotere regelmaat op elkaar gemopperd. FC Winterswijk maakte dankbaar gebruik van deze onrust en creëerde een aantal grote kansen. Met name Fleur Grevers was een plaaggeest voor de defensie van RKSV Vogido. Met haar versnellingen en balvaardigheid was ze regelmatig haar tegenstanders te snel en te slim af. Dat dit behoorlijk kan frustreren is begrijpelijk (toegegeven: dat gebeurt ons op trainingen ook wel eens). Dat dit al na 20 minuten in heel wat zeer onvriendelijke overtredingen leidde en bleef leiden begrijpen we iets minder. De scheidsrechter floot gelukkig regelmatig, maar FC Winterswijk verzuimde de vrije trappen goed te gebruiken.

Net als in de wedstrijd tegen Achilles E VR1 hadden de zaterdag vrouwen dit keer ook weer voor rust hun voorsprong moeten uitbreiden naar 3 of misschien wel 4-0. Ook deze zaterdag zat er helaas niet meer in dan de vroege treffer van Jolanda. In de rust sommeerde trainer Theo van der Zwet zijn ploeg om het fysieke spel van RKSV Vogido uit de weg te gaan door de bal veel sneller rond te laten gaan. Met wat verschuivingen van posities hoopte hij zijn speelsters weer meer aan het voetballen te krijgen en de score verder uit te breiden.

Hoewel de voorsprong nog steeds minimaal was groeide in de tweede helft met de minuut het vertrouwen in een goede afloop. RKSV Vogido (dat al een paar weken geen wedstrijd gespeeld heeft) raakte zichtbaar vermoeid. Energie om tikken uit te delen was er nog altijd, maar FC Winterswijk gaf de Enschedeërs nauwelijks de kans hen te raken. Even lieten de Winterswijkers zich meeslepen in de frustratie van de tegenpartij en speelden zo korte tijd tegen zichzelf en de scheidsrechter.

Wat in eerste instantie een grote domper leek te zijn (Fleur Grevers moest 10 minuten het veld verlaten) bleek later eigenlijk een keerpunt in de wedstrijd. Hoewel we Fleur natuurlijk het liefst binnen de lijnen hebben, moest FC Winterswijk nu met 10 man wel al haar energie gebruiken om weer zorgvuldig te voetballen. Linksbuiten Maxime Klein Langenhorst, in wie we overigens een prima versterking voor de linkerflank hebben gevonden, werd vervangen door Sibel den Hartog. Laatstgenoemde bleek slechts enkele minuten nodig te hebben om te laten zien waar ze die middag voor gekomen was. Hoewel de verdediging van RKSV Vogido nu niet meer op Fleur hoefde te letten bleek Sibel den Hartog hen volledig te ontgaan. Een schitterende voorzet van Wietske van Dijk bereikte precies de inkomende Sibel die met een ferme kopbal de score uitbreidde naar een 0-2 voorsprong.

Toen ook Fleur weer binnen de lijnen was, kwam FC Winterswijk weer echt aan voetballen toe. Er werd goed en snel gevoetbald met een aantal gevallen van kramp bij de tegenpartij als gevolg. In de laatste 10 minuten gaf Fleur nog, zoals Theo van der Zwet het later mooi zei: “het enige juiste antwoord op het duw-, schop- en trekwerk van haar tegenstander”. Met een hard en gericht schot in de verre hoek bracht ze haar team op een veilige 0-3 voorsprong.

Hoewel er in het restant van de wedstrijd nog goed gespeeld werd en de verdediging lang heel goed stand hield konden de Winterswijkers helaas niet voorkomen dat RKSV Vogido toch nog wist te scoren. Een klein smetje op een wedstrijd die wederom in de eerste helft al in het slot gegooid had moeten worden, maar waarin de controle eigenlijk geen moment uit handen werd gegeven.

Komende zaterdag spelen wij voor het eerst sinds lange tijd weer thuis. Om 13:00 uur ontvangen wij AZSV VR2, komt dat zien!

Deel dit bericht