27-10
26-10-2014: FC Winterswijk 7 (zon) - Bredevoort 2
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Slordig Winterswijk 7 wint van zichzelf en van Bredevoort

FC Winterswijk 7 heeft goede zaken gedaan. Op veld 2 van Jaspers werd het tweede elftal van Bredevoort op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Op de zege viel niets af te dingen, maar de driepunter kwam wel erg moeizaam tot stand, mede dankzij een proefje met 4-4-2.

Met onder meer een ruit op het middenveld en twee aanvallers werd de eerste helft geprobeerd Bredevoort zoek te spelen. Dat lukte aardig. Bredevoort snapte niets van de manier van spelen van FC Winterswijk. Helaas gold dat ook voor de Winterswijkers zelf. Iedereen was zoekende en de moeilijkste tegenstander was deze morgen niet Bredevoort, maar vooral FC Winterswijk zelf. Na een ruim half uur besloten de spelers het roer om te gooien en in het vertrouwde 4-3-3 te gaan spelen. Dit had nog geen direct positief gevolg, dat gebeurde pas in de tweede helft.

Met enkele wisselingen aan Winterswijkse zijde werd de aanval gezocht. Dit resulteerde vrij snel in succes. Toebes stond aan het eind van een prima aanval en werkte beheerst binnen. Dit was voor Bredevoort de tik die ze nodig hadden. Dapper trokken de blauwhemden ten strijde, maar tot kansen leidde dit allerminst. FC Winterswijk bleef de bovenliggende partij, maar tot veel kansen leidde ook dit niet. Het geduld van het publiek, dat ook vandaag in grote getalen aan de zijlijn stond, werd op de proef gesteld. Het geduld werd wel beloond. Een strakke hoekschop van Mol, die even daarvoor vanaf een meter of 40 bijna doel trof, werd even zo strak binnengekopt door captain Jansen: 2-0. Het Bredevoortse verzet leek gebroken, al kwam FC Winterswijk goed weg toen de enige kans van de wedstrijd net naast het doel van Laurens ging.

Volgende week de topper in en tegen Vosseveld, de ploeg met de minste verliespunten. Daarna de topper tegen de ‘clubgenoten’ van het achtste. Kortom; interessante weken voor de boeg.

Deel dit bericht