28-10
26-10-2019: UDI 2 - FC Winterswijk 4
Afbeelding: Zaterdag4

De Jonge Helden in competitie voor het eerst geveld

En dat was terecht. Noem het een offday, noem het collectief falen, De Jonge Helden kwamen er gisteren niet aan te pas. Wat ging er mis? Allereerst het veldspel, dat was niet goed. Ik heb ze veel beter zien voetballen. Verder was de agressie, het ten koste van alles willen winnen, niet 100% aanwezig. En dat is toch wel het minste wat je mag verwachten. Ook conditioneel schort er bij een flink aantal nog wel wat aan. Bij velen was de koek na een dik uur (of nog eerder) al op. En nou niet zeuren van ‘het veld was heel zwaar’ en ‘het gras was te lang’… Onzin! Kijk eerst eens naar je zelf. Als laatste punt, de afronding was ondermaats. Vaak ging het over en naast. En was het wel binnen de palen, dan had de sluitpost van UDI er geen kind aan.

Bij FC Winterswijk stond trouwens een nieuw gezicht onder de lat. Marwin Ebbers is zijn naam. En hoewel hij bij het tegendoelpunt in de tweede helft niet vrijuit ging, heeft hij het prima gedaan. Ik geef het je te doen, drie strafschoppen tegen krijgen bij je debuut… Bij twee daarvan was hij volstrekt kansloos. Snoeihard werden ze binnengeschoten. Maar de derde pakte hij! Een persoonlijk succesje.

Kijkend naar de volle 90 minuten, UDI had het betere van het spel. De roodwitten konden elkaar makkelijker vinden. Moet wel gezegd, op het half uur en vijf minuten later door twee pingels op voorsprong komen voetbalt natuurlijk wat lekkerder. Maar dat neemt niet weg dat de thuisploeg het prima deed. Het benutte de ruimtes goed. Dan weer ging het kort, dan weer ging het lang. De Jonge Helden liepen te vaak achter de feiten aan. Mede doordat de aansluiting van achteruit niet optimaal was.

Een enkel kansje kwam er wel. Zo poeierde Rutger Weekhout een bal op de lat. De terugketser viel voor de voeten van Teun Koldeweij, maar zijn inzet was veel te slap om de keeper te verrassen. Vlak voor rust volgde na een spaarzame, goedlopende aanval alsnog de aansluitingstreffer. Sebastiaan de Vries vond de vrijstaande Tibor van de Linde: 2-1. Zou het dan toch nog…? In de tweede helft…?

Helaas. In het tweede bedrijf veranderde het beeld niet. FC Winterswijk was niet bij machte om de wedstrijd te kantelen. De Jonge Helden probeerden het wel hoor. En UDI moest ook af en toe over de grens gaan om een aanval te onderbreken. Dat resulteerde na een gele kaart in een man-meersituatie. Nu moet het dan gebeuren, zal men aan de kant hebben gedacht. Maar binnen een minuut al werd deze weer tenietgedaan door een overijverige Steven Thangathurai. Ook hij kon met geel tien minuten brommen. Tenslotte pakte ook Jelle Krooshof vijf minuten voor tijd nog een kaart. Op de doellijn sloeg Kroos de bal met de hand weg. Rood was zijn deel, de derde pingel een feit. Maar die werd zoals vermeld door Marwin gestopt.

Zo bleef het bij 3-1. Snel vergeten, zal coach De Smidt hebben gedacht. Ook twee Winterswijkse toeschouwers waren volgens mij die mening toegedaan. Vader Edwin zag het gestuntel van zijn zoon en zijn teamgenoten hoofdschuddend aan. Vader Tjeerd hield het halverwege al voor gezien. Hopelijk wordt hun support volgende week wel beloond.

OPeee

Deel dit bericht