01-12
26-11-2016: AZSV 9 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4

Over een heerlijk avondje en een minder middagje

Afgelopen weekend was het pakjesavond bij ons thuis. Altijd leuk is dat. Iedereen was lief geweest, dus de Sint en z’n zwarte Pieten hadden de mooiste cadeautjes meegebracht. De kleintjes kregen onder andere spelletjes, knutseldozen en 3D-puzzels. Voor de iets groteren waren er diverse kledingstukken en toiletspulletjes. Pappa en mamma werden verblijd met pantoffels, theeglazen en lekkernijen. En de ouwe dozen tenslotte, voor hen mag het licht uitvallen. Ze hebben genoeg kaarsen om heel 2017 op te lichten. Natuurlijk ontbrak ook de traditionele chocoladeletter niet. Het was dus weer één groot feest.

Dit in tegenstelling tot de dag ervoor. Toen speelden de jonge helden van FCW 4 hun wedstrijdje. Nou, dat was alles behalve een feest. Een grote deceptie, dat was het. Tegen laagvlieger AZSV werd ternauwernood een punt gepakt. Het werd 3-3, mede dankzij een Aaltense verdediger (eigen doelpunt) en de scheids (hij zag een buitenspeldoelpunt niet). Soms zit het ook eens mee, zullen we maar denken.

De eerste helft ging het allemaal nog wel. Er werd redelijk gebald. Met af en toe wat schoten en kopballen richting het doel. Echt grote kansen waren dat niet. Je kon meer spreken van mogelijkheden. Alleen Ruben Obbink had moeten scoren. Alleen op de keeper afstormend werkte die laatste de inzet van Ruben naast zijn doel. Toch kwamen de jonge helden op voorsprong. Een voorzet van rechts werd door een verdediger ongelukkig in eigen doel gegleden: 0-1.

De tweede helft was amper begonnen of het stond alweer gelijk. Een diepe bal door het midden en de spits was weg: 1-1. Tim Overbeek was kansloos. Even later, een schot van net buiten de zestien: 2-1. Tim stond er bij en keek er naar. Tja… Twee schoten, twee goals. En FCW krijgt 20 hoekschoppen en schiet er zelf niet eentje in! Zou de ‘mist’ invloed hebben gehad op de afronding van de jonge helden? Alles werd gemist. Gelukkig gaven ze niet op. De Aaltense goalie kreeg meer en meer werk te doen. Zo moest hij zich strekken bij schoten van Wessel Lammers en Dion Olbach. Laatstgenoemde speelde overigens een prima pot. En een kopbal van invaller Marco Klomps tikte de sluitpost net onder de lat weg. Ook Berend Lammers ontbrak het oog in oog met hem aan het nodige geluk. Even later stuurde hij wel knap broer Wessel weg, die vervolgens liet zien hoe het moet: 2-2.

Nou er overheen zou je zeggen. Maar dat gebeurde niet. Men verviel weer in oude fouten. Zo treuzelde Marco Klomps te lang met uitverdedigen. Een giftig brilletje ontfutselde hem de bal en ramde die vervolgens tegen de touwen: 3-2. Daar gaan we weer, zal coach De Smidt gedacht hebben. Maar tot zijn opluchting kwam vlak voor tijd uit de dikke mist een engeltje naar beneden, die een handvol pepernoten in de ogen van de scheids strooide. Berende Lammers zei dank je wel: 3-3.

Man man man… Op de valreep nog net een punt. Qua veldspel: terecht. Slechts een enkeling haalde het gebruikelijke niveau. Qua doelpogingen: onverdiend. Maar ja, je moet ze er wel inschieten natuurlijk. Dan staat het na 45 minuten gewoon 0-5.

OPeee

Deel dit bericht