28-02
27-02-2016: Meddo SC D1 - FC Winterswijk D3D
Afbeelding: 2016-02-27 Meddo SC D1 - FC Winterswijk D3D

FC Winterswijk D3D op karakter naar de halve finale KNVB-beker

De vooruitzichten op een fantastische bekerwedstrijd waren top. De zon hoog aan de hemel, lekker frisse lucht, een prachtig kunstgrasveld en 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Meddo SC D1 en FC Winterswijk D3D kennen elkaar goed aangezien ze bij elkaar in de competitie zitten, en sommige jongens bij elkaar op school en in de klas zitten. Het werd een echte bekerwedstrijd, veel strijd, harde duels, spanning, bezieling en beleving van beide kanten. FC Winterswijk moest Mathijs A missen door een vervelende knie-blessure.

De eerste 10 minuten waren voor Meddo SC en dat kreeg ook een paar redelijke kansen om te scoren, gelukkig stond goalie Mark op de juiste plek. Het middenstuk van de eerste helft trok FC Winterswijk het spel naar zich toe zonder echt kansen te creëren. Juist op dat moment was het Meddo SC dat door een individuele actie keurig de 1-0 maakte. Niet veel later was er een klein communicatiefoutje in de verdediging waardoor de rechtsbuiten van Meddo SC de bal simpel breed kon leggen op de spits: 2-0. Dit was tevens de ruststand!

In de rust hebben we goed besproken hoe we de 2e helft gingen voetballen.
Vanaf de eerste minuut zaten de jongens er bovenop, en Meddo SC kwam nog amper van hun helft, uitgezonderd van 2 gevaarlijke counter-aanvallen. Wat een beleving hebben de jongens van beide teams getoond!!! Het publiek was die morgen de grote winnaar….

Niet alleen gingen we beter voetballen, ook kregen we enkele mooie kansen, maar de keeper van Meddo SC hield er een paar keurig uit. Tien minuten voor het eind kwam de meer dan terechte 2-1, de wederom sterk spelende Sem de V schoot de bal vanaf randje 16 strak onder in de hoek. De jongens roken bloed en gingen weer volop in de aanval, mede door keurig voetbal van achteruit en ons enorm sterke middenveld konden we onze scherpe spitsen in stelling brengen. Drie minuten voor het eind kwam de verlossende 2-2 van Sem W die zeer attent reageerde op een bal die de Meddose keeper losliet. Met nog een paar minuten te spelen kregen we nog een hele mooi kans maar ook Meddo SC kwam er nog een keer gevaarlijk uit. Maar gelukkig stonden onze scherpe verdedigers op de goeie plek. Eindstand 2-2.

Nu komt het erop aan!!! Wie kan de zenuwen het beste in bedwang houden tijdens de penaltyserie! Gelukkig beschikken wij over een echte penalty-keeper en hebben we jongens in het team die op zulke momenten het hoofd koel houden. De penalty-killers voor ons waren Maarten, Sem de V, Cas, Sem W en Maurice.
Aangezien Meddo 2x een penalty miste en wij ze alle 4 keurig binnenschoten was een 5e penalty niet meer nodig en was de overwinning terecht voor FC Winterswijk D3D.

Complimenten ook aan Meddo dat er 2 Winterswijkse ploegen in de kwartfinale stonden.

In de halve finale zal FC Winterswijk D3D op zaterdag 26 maart een thuiswedstrijd spelen tegen VVL D1D uit Lengel.

FC Winterswijk D3D: gefeliciteerd met het behalen van de halve finale in de KNVB-beker.

Deel dit bericht