01-09
27-08-2014: FC Winterswijk D1 - Grol D1 (beker)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen woensdag speelden we tegen Grol D1, een geduchte tegenstander. De eerste minuten speelden zich in hoog tempo af waarbij mij opviel dat wij met verzorgd voetbal veelvuldig in balbezit waren. In de 6e minuut werd een lange bal door Esteban doorgekopt op Kay die zijn inzet over het doel zag gaan. In de 14e minuut krijgt Grol een vrije trap. De bal ligt ruim 20 meter van ons doel, maar de speler van Grol jaagt de bal prachtig hoog in de touwen, 0-1. Wij blijven intussen prima samen spelen zonder tot echte doelkansen te komen maar ons spel is prima. In de 24e minuut krijgen wij een vrije bal op vergelijkbare afstand als die van Grol, helaas beland de prima ingeschoten vrije bal van Jurriën naast het doel van Grol. Even later is het Kay die goed doorzet aan de rechterkant van het veld, maar zijn voorzet valt door Altin net niet af te werken, rust 0-1.

In de rust hebben we jongens verteld dat ze prima speelden, wel dienden er meer steekpasses door de verdediging van Grol gegeven te worden. Al in de tweede minuut is er een mooie aanval aan de rechterkant van ons veld met een hoofdrol voor Joost die als rechtsachter op komt stomen en de volkomen verdiende 1-1 op het scorebord brengt. Hierna gaan we nog sterker spelen. Na een snelle inworp van Esteban belandt de bal voor de voeten van Kay, die naast schiet. Dan is het inmiddels de 14e minuut als Kay de bal op de rechterflank in zijn bezit heeft en naar binnen trekt. Hij weet een prima loopactie van Esteban op waarde in te schatten en steekt de bal tussen de verdedigers door. Esteban schiet de bal genadeloos binnen: 2-1.

Nog geen minuut later een hoekschop voor ons. Fabian ziet Esteban helemaal vrij staan maar hij kopt de bal bij de 2e paal net over. In de 19e minuut weer een prima actie over rechts waar Kay alleen maar door middel van een overtreding gestopt kan worden, strafschop. Deze strafschop wordt door Stijn net naast geschoten. In de laatste minuten wordt ons spel iets rommeliger maar Grol heeft ook in deze fase eigenlijk geen kans gehad, mede doordat we deze avond heel erg goed staan te verdedigen.

We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar dit is wel een prima overwinning waar je trots op mag zijn, prima gedaan.

Vanavond weer lekker trainen bij Kees van 17 tot 18 uur.
Woensdag onze laatste bekerwedstrijd tegen Eibergen aanvang 18.30 uur, aanwezig om 17.45 uur op Jaspers.

Deel dit bericht