29-09
27-09-2014: FC Winterswijk 4 (zat) - AZSV 11
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2014-2015

Nog niet zo lang geleden was ik aan de kust. Vakantie. Een weekje lekker genieten van de zon op het Zeeuwse strand. Heerlijk! Eén dag was het weer echter wat minder. Er stond een stevige bries en ik dacht, kom… laat ik dat eens aanschouwen vanaf een hoge duintop. Daar zag ik de zee flink tekeer gaan. Telkens weer beukte ze woest tegen de duinranden. Het ging maar door. Keer op keer op keer. Die herinnering kwam boven toen ik zaterdagmiddag de jonge helden zag voetballen. De ene na de andere aanvalsgolf overspoelde het trieste AZSV. Het was een kwestie van tijd natuurlijk. Doelpunten konden niet uitblijven. Of zou de verdediging stand houden? Net als de duinen in Zeeland? De gasten uit Aalten speelden in een soort “San Marino-systeem”, 8-1-1. En hoopten op die manier nog enigszins een resultaat te behalen. Uiteindelijk lukte dat dus niet. Ze mochten nog blij zijn dat de dubbele cijfers niet gehaald werden.

Ik denk dat er gedurende de gehele pot door FC Winterswijk zeker wel 20 schoten op het vijandelijke doel zijn afgevuurd. En dan neem ik de kopballen uit voorzetten nog niet eens mee. Volgens mij heeft iedereen hierin wel zijn aandeel gehad. Het gaat dan ook wat ver om alle jonge helden persoonlijk te benoemen. Zonder iemand te kort te doen wil ik er toch een aantal melden. Omdat ze bepalend waren voor het eindresultaat. Allereerst Yaniek van der Stoep. Met een strak schot zorgde hij voor de openingstreffer: 1-0. Hij rende linea recta naar trainer/coach Peter de Smidt om hem te bedanken voor het vertrouwen. Mooi om te zien. Niet veel later werd de goed spelende Wessel Lammers net buiten de zestien onder het gras geschoffeld. Wessel rekende daarna af met een oude voetbalwet, die zegt dat je een toegekende vrije schop niet zelf mag nemen. Hij krulde de bal over de muur in de bovenhoek: 2-0. Dat moest het startsein wezen voor nog veel meer moois. Maar niets bleek minder waar. Keeper Jan Nieuwenhuis moest tussendoor handelend optreden. Van dichtbij stopte hij een snoeiharde inzet. Klemvast! Wat een dijk van een keeper is dat toch. Even later was hij wel kansloos toen de gehele verdediging eruit werd gelopen. De lange spits van AZSV had de hoek voor het uitkiezen: 2-1. Gelukkig herpakte de thuisploeg zich. Vlak voor de thee kreeg Jelmer Timpert de bal tot twee keer toe op een presenteerblaadje aangeleverd door Wessel Lammers. Helaas, de spits - van wie menig tienermeisje een poster van hem met ontbloot bovenlijf boven haar bed wil zien hangen - faalde jammerlijk.

Na de rustpauze maakte hij zijn missers echter goed. Nadat Berend Lammers goed doorzette en zijn schot gekeerd zag door de keeper, rondde de jonge god de afgeslagen bal netjes af: 3-1. Wat later pikte ook Berend Lammers met een droog schot zijn wekelijkse doelpuntje mee: 4-1. Ook noemenswaardig was nog de prachtige halve omhaal van Roy Oonk. Dat had een beter lot verdiend. Na slordig balverlies op het middenveld lieten ook de gasten nog een keer van zich horen. Een perfect uitgevoerde counter werd beheerst afgerond: 4-2. Maar met een mooie schuiver stelde Thomas Nijenhuis de zege veilig: 5-2. Kort daarvoor was een inzet van hem al op miraculeuze wijze gestopt door keeper, lat en paal. Ongelofelijk!

Een keurige overwinning. Al moet gezegd, de uitslag had ook zo maar 15-2 kunnen zijn. Maar goed, het voetbal was okay en de punten zijn binnen. Daar gaat het om.

OPeee

Deel dit bericht